Vaření a recepty

Bramborová kaše bez šťouchadla.

Bramborová kaše bez šťouchadla: Dokonalý videonávod, jak ji dělaly naše babičky.

Věděli jste, že bramborovou kaši můžete vykouzlit během pár okamžiků, i když právě nemáte ruční mixér nebo šťouchadlo? Jde to. Naše babičky to tak dělaly, i když jste to možná tehdy vůbec nepostřehli. Takto připravená kaše je jemná, bez hrudek, rozplývá se na jazyku. Je prostě dokonalá. Stejně jako náš videonávod, který vám pomůže k perfektnímu výsledku.
Svařené víno je naprostou klasikou nejen o Vánocích.

Jak na svařák z červeného i bílého vína: Tato kombinace koření je úplně nejlepší

Přestože je svařené víno, lidově svařák, spíše považováno za vánoční nápoj, jeho konzumaci stále ještě neodzvonilo. Pořád jde totiž o výborné pití, které v mrazivých lednových dnech skvěle zahřeje. Příprava svařáku není nijak náročná a bez větších znalostí ji zvládne prakticky každý. Těch nejlepších výsledků však dosáhnete, budete-li se držet několika osvědčených postupů. Víte, jak vyčarovat to nejlahodnější svařené víno?
Těstovinový salát je obecně skvělým a rychlým pokrmem pro celou rodinu.

Velejemný těstovinový salát s tuňákem: Čím méně surovin, tím je lepší

Pojďte si po prosincovém hodování odlehčit jídelníček. Prospěje to nejen vašemu tělu, ale i vaší duši. Budete mít dozajista lepší pocit, že nepřetěžujete celý organismus zpracováním těžkého a tučného jídla. A hlavní výhoda? Těstovinový salát s tuňákem zvládne hravě připravit každý a zdravý chutný pokrm můžete během chvilky servírovat na stůl.
Svíčková na smetaně je jedno z českých národních jídel.

Svíčková na smetaně podle Pohlreicha: Přidává jednu skvělou vychytávku

Svíčková na smetaně patří mezi oblíbená česká jídla, hospodyňky si na ní zakládají a tvrdí, že právě ta jejich svíčková je zaručeně nejlepší. Snad všichni si tuto dobrotu rádi připravíme ke sváteční příležitosti. Většinou si k ní dáme houskový knedlík, a nejedná se tedy o úplně zdravou záležitost, a tak si svíčkovou dopřáváme jen občas, ale o to více se na ni těšíme.
Smažený sýr správně připravený v troubě nikdy nevyteče.

Smažený sýr jinak: Zkuste ho upéct v troubě, nevyteče a je lepší a křupavější

Smažený sýr je přesně tím pokrmem, který si mnozí raději dopřávají v restauracích namísto toho, aby si jej připravili doma. Důvod je prostý. Nezřídka se totiž stává, že se sýr při smažení rozteče takřka po celé pánvi a výsledek nakonec namísto nadšení budí vztek. Tomuto problému, se kterým se snad každý alespoň jednou při přípravě smaženého sýru setkal, lze přitom velmi jednoduše předejít. Zkuste si sýr namísto v pánvi připravit v troubě!