Vaření a recepty

Mramorová bábovka

Mramorová hrníčková bábovka: Super snadný recept, který si zamilujete

Bábovka je právem považována za královnu moučníků. Je úžasně nadýchaná, jemná a neodolatelně chutná. Receptů na její přípravu existuje takřka bezpočet. Nejoblíbenější jsou ale ty hrníčkové. Jsou totiž mnohem jednodušší a zároveň pohodlnější a praktičtější. Navíc, pokud nedisponujete kuchyňskou váhou, jsou pro vás tyto postupy jako stvořené. Připravte si bábovku podle klasického hrníčkového receptu a uvidíte, že jinou už dělat nebudete!
Kuře na paprice

Kuře na paprice pro začátečníky: Nejjednodušší způsob zvládne každý

Kuře na paprice patří k těm nejlepším pokrmům, které z Maďarska rychle prosákly do české kuchyně, a možná právě proto má spousta méně zkušených kuchařů respekt z jeho přípravy. Kuře na paprice je označováno za pokrm, který je poměrně složité uvařit. Není to ale tak úplně pravda. Přestože lze dohledat celou řadu postupů, jež vyžadují jisté kulinářské dovednosti, existuje i mnoho těch, které levou zadní zvládne i úplný začátečník. A výsledná chuť pokrmu je přitom naprosto úžasná!
Univerzální těsto můžete použít při přípravě mnoha moučníků.

Univerzální jednoduché těsto na koláče, vdolky, buchty a sladké knedle

Moučníky z kynutého těsta jsou úžasně nadýchané, jemné a chutnají naprosto božsky. Stále méně lidí se však pouští do jejich přípravy doma a raději si pro buchty, koláče anebo třeba ovocné knedlíky chodí do obchodu. Nejčastěji se tak děje proto, že mnozí zkrátka nevědí, po jakém receptu sáhnout, když chtějí upéct své oblíbené dobroty. Naštěstí existuje postup na univerzální těsto, které můžete s klidem použít jak na koláče, tak na buchty, šátečky anebo ovocné knedlíky. A k tomu všemu je tento recept neuvěřitelně snadný!