Vaření a recepty

Segedínský guláš

Geniální recept na segedínský guláš od Ivana Vodochodského: Peče ho v troubě

Uvařit segedínský guláš není nikterak náročné, přesto jde o pokrm, s jehož přípravou strávíte v kuchyni poměrně dost času. Když jej ale namísto na sporáku v hrnci upečete v troubě, nemusíte se o guláš během vaření prakticky nijak starat. Kromě toho, že je jeho pečení nesmírně jednoduché, ve výsledku je guláš mnohem chutnější a maso také podstatně měkčí. Vyzkoušejte netradiční postup a uvidíte, že milovaný segedín už nikdy nebudete dělat jinak!
Lívance si můžete dopřát s ovocem, nebo bez, jen tak se sirupem.

Dejte do lívanců perlivou vodu. Úplně jednoduchý trik, který dokáže divy

Klasickým staročeským lívancům se pravděpodobně jiné nevyrovnají. Přestože jsou v současné době stále populárnější recepty, ve kterých se pro úsporu času pracuje s kypřícím práškem namísto droždí, tyto lívance nikdy nejsou tak krásně lehoučké jako právě ty kynuté. Existuje ale jeden trik, díky kterému budou i rychle připravené lívance neodolatelně nadýchané. Zkoušeli jste už do těsta přidat perlivou vodu?
Zapečený květák

Nejlepší zapečený květák s kotletou a sýrem podle Kluků v akci

Neustálé vymýšlení toho, co připravit k nedělnímu obědu, může být poměrně vyčerpávající. Klasiky jako knedlo vepřo zelo anebo svíčkovou na smetaně miluje snad každý, jenže tyto klenoty české kuchyně už poněkud zevšedněly, a tak svou chutí asi nikoho dvakrát nepřekvapí. Zkuste to ale jinak. Slavností pokrm, který se hodí nejen na nedělní tabuli, snadno připravíte podle receptu od Kluků v akci. Šťavnaté kotlety se zapečeným květákem příjemně překvapí všechny hladovce u stolu!
Jak udělat skvělou dušenou kapustu?

Jak udělat skvělou dušenou kapustu: Toto je správný postup podle Kluků v akci

Kapusta je zeleninou, které spousta lidí nemůže přijít na chuť. Syrová je tvrdá a poměrně štiplavá a uvařená zase nevoní každému. Problém je ale možná v tom, že ji připravujete špatně. Kapusta obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, a tak by ji každý měl čas od času zařadit do svého jídelníčku. Dejte kapustě ještě šanci a připravte si ji podle receptu Kluků v akci!
Hovězí roštěná

Geniální hovězí roštěná na slanině se špenátem a knedlíky od Kluků v akci

Hovězí patří k tomu nejchutnějšímu druhu masa a správně připravená hovězí roštěná je pak pro mnohé nepřekonatelnou lahůdkou. Málokdo ji ale vaří doma, neboť se mnozí domnívají, že je její příprava poněkud složitá. Není to ale vůbec pravda. Udělat dokonalou roštěnou zvládne naprosto každý. Společně s bramborovým knedlíkem a špenátem pak na talíři vytvoří kombinaci, po které se budou moci všichni u stolu utlouct.