Vaření a recepty

Zelné placky

Rychlé zdravé dietní večeře pro celou rodinu do 70 korun

Večeře by neměly být těžké a tučné, a to platí dvojnásob ve chvíli, kdy se snažíte zhubnout nějaké to kilo navíc. Vymyslet ale právě takovou večeři, aby byla chutná a zasytila nejen vás, ale i celou vaši rodinu, nemusí být vždy úplně snadné. Naštěstí existuje mnoho receptů, které právě tyto požadavky s přehledem splňují. Vyzkoušejte tři z nich i vy a přesvědčte se o tom, že vařit rychle, chutně a zdravě je nesmírně jednoduché!
Kuřecí prsa na pažitce

Pohlreichova vynikající rychlá kuřecí prsa na pažitce se smetanovou omáčkou

Po příchodu z práce domů se už nikomu nechce trávit v kuchyni dlouhé hodiny přípravou lahodné večeře, a tak se mnozí často spokojí jen s namazaných chlebem anebo míchanými vejci. Spousta mnohem vydatnějších a lákavějších pokrmů je přitom hotová raz dva. Třeba kuřecí prsa na pažitce s těstovinami podle Zdeňka Pohlreicha mohou být na vašem stole za méně než třicet minut. 
Salámová pomazánka

Nejjednodušší salámová pomazánka na chlebíčky a jednohubky: Blesková a výborná

V dnešní době se už pomalu zapomíná na klasické pomazánky, které ještě před pár lety nechyběly na žádném večírku nebo rodinné oslavě. Často jsou nahrazovány jejich zdravějšími variantami, což rozhodně není na škodu. Jenže čas od času si můžeme dovolit trochu zahřešit a dopřát si to, co nám skutečně chutná. Až příště u sebe doma přivítáte hosty, zkuste jim připravit chlebíčky s úžasnou salámovou pomazánkou. 
Cikánský řízek je rychle hotový.

Znáte cikánský řízek? Kuřecí delikatesa mnohem lepší než řízek klasický

Klasické kuřecí a vepřové řízky jsou bezesporu skvělým nedělním obědem. Přestože chutnají skvěle, v českých domácnostech se připravují poměrně často, a tak se stává, že se jich všichni rychle přejí. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří mají řízků v trojobalu dost, zkuste je připravit jinak. Takové cikánské řízky vás naprosto dostanou svou jednoduchostí a také dokonalou a netradiční chutí. 
Segedínský guláš

Geniální recept na segedínský guláš od Ivana Vodochodského: Peče ho v troubě

Uvařit segedínský guláš není nikterak náročné, přesto jde o pokrm, s jehož přípravou strávíte v kuchyni poměrně dost času. Když jej ale namísto na sporáku v hrnci upečete v troubě, nemusíte se o guláš během vaření prakticky nijak starat. Kromě toho, že je jeho pečení nesmírně jednoduché, ve výsledku je guláš mnohem chutnější a maso také podstatně měkčí. Vyzkoušejte netradiční postup a uvidíte, že milovaný segedín už nikdy nebudete dělat jinak!