Vaření a recepty

Nepečený cheesecake je rychle hotový.

Nepečený cheesecake s kompotovaným ovocem. Je bleskem a zcela TOP

Ve dnech, kdy se už konečně sluníčko probudilo k životu a zalévá nás svými horkými paprsky, se nikomu rozhodně nechce trávit čas u rozpálené trouby. Právě nyní začíná čas dokonalých a osvěžujících nepečených dezertů, se kterými je minimum práce, ale přesto krásně osvěží a všem chutnají. Zkuste si doma připravit neuvěřitelně snadný nepečený cheesecake s ovocem. 
Musí se maso před vařením opravdu mýt?

Musí se maso před vařením opravdu mýt? Mnoho lidí to neví a dělá chybu

„Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach, blan, části kostí nebo jejich zbytků, kůže, případně dodrání špatně otrhaného peří. Rozhodně to ale není „omyjeme“, ačkoli je o tom řada z nás skálopevně přesvědčená. Takže až příště někoho uvidíme, jak se chystá strčit steak nebo celé kuře pod kohoutek, můžeme mu rovnou začít vysvětlovat, že to není dobrý nápad. Nejen kvůli úpravě, ale především kvůli hygieně. Tady je pět hlavních důvodů.
Víte, které potraviny do lednice nepatří?

Jaká zelenina vůbec nesmí do ledničky: Nedáváte ji tam náhodou také?

Většina z nás nad tím moc nepřemýšlí a zeleninu dáváme automaticky do lednice. Postaráme se o to, abychom v šuplíku na zeleninu nastavili režim buď jen na zeleninu, nebo na ovoce a zeleninu, a to je vše. Pak se leckdy divíme, jak rychle saláty ovadnou, rajčata se zkazí a mrkev a okurky začnou plesnivět. Zřejmě děláme chybu. Ne všechna zelenina totiž patří do lednice.
Krupicová kaše

Připadá vám, že krupicová kaše je jednoduché jídlo? Většina Čechů ji vaří špatně

Jak na krupicovou kaši bez žmolků? Nemohlo by se třeba stát, že i těm, kdo nepatří k jejím fanouškům, bude dobrá krupicová kaše chutnat? Jak víme, krupicová kaše je pro někoho pochoutka za odměnu a ostatní ji naopak nemohou pozřít. A je to škoda. Pravdou je, že se krupicová kaše dá lehce zkazit. Abychom tomu předešli, podělíme se o několik dobrých rad.
Přepuštěné máslo má širokou škálu využití.

Roman Paulus radí, jak připravit přepuštěné máslo. Toto je správný postup

Přepuštěné máslo je v posledních letech absolutním hitem a je k dostání prakticky v každém supermarketu. Tam ale většinou jeho cena nebývá úplně nízká. Mnohem více se vyplatí připravit si přepuštěné máslo doma. I když se jeho domácí výroba může na první pohled zdát poměrně složitá, není tomu tak. S pomocí triků od šéfkuchaře Romana Pauluse si zvládne připravit přepuštěné máslo naprosto každý.