Vaření a recepty

Cikánský řízek

Pohlreichův cikánský řízek. Je snadný a ještě mnohem lepší, než ten klasický

Cikánský řízek je poměrně populárním pokrmem, který si našel svou cestu do mnoha domácností. A dokonce se dostal i k šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi, avšak ve zcela jiné podobně, než jsou mnozí zvyklí. Zdeněk Pohlreich jej připravuje z vepřového bůčku a nakládá ho do naprosto famózní marinády. Zkuste si ho doma připravit a objevte chuť, kterou jste možná dosud neznali. 
Umíte palačinky?

Jednoduchý trik našich babiček, aby se nepřipalovaly lívance a palačinky

Lívance nebo palačinky děláte přesně podle receptu, smažíte je pozvolna, aby byly krásně zlatavé a uvnitř dobře propečené, ale stejně se setkáváte s tím, že se prostě rychle připalují, ať děláte, co děláte. Nebojte se, rozhodně nejste sami, kdo na tento jev často naráží. Naštěstí už naše babičky znaly jeden trik, který zajistí, že se lívance nebo palačinky nikdy nepřipálí. 
Ilustrační foto

Proč nikdy neohřívat párky a další masné výrobky v mikrovlnce. Je to nebezpečné

Ohledně ohřívání jídel v mikrovlnné troubě se vedou různé diskuze. Je to vhodné, nezkazím tím kvalitu potraviny a není lepší nakonec použít obyčejný rendlík? Tyto otázky si u „mikrovlnky“ jistě klade mnoho z nás. Pro rychlý ohřev některých věcí je skutečně tento spotřebič skvělým pomocníkem, věděli jste ale, že jisté potraviny se stávají po vložení do mikrovlnné trouby toxické?
Bramborové knedlíky s masem

Zkuste bramborové knedlíky naplnit mletým masem. Jsou lepší než s uzeným

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem patří k těm nejpopulárnějším českým pokrmům. Servírované se zelím a osmaženou cibulkou klidně zastanou i slavností nedělní oběd a chutnají skvěle. Věděli jste ale, že je stále oblíbenější bramborové knedlíky plnit namísto uzeného masa masem mletým? Podle mnohých jsou pak totiž ještě mnohem chutnější.
Rýže je oblíbenou přílohou.

Chytrý japonský způsob, jak nerozvařit rýži: Používají trik s ukazováčkem

Rýže je oblíbenou přílohou k mnoha pokrmům, jenže ne každý ví, jak ji správně uvařit. Jistě, někteří spoléhají už na předvařenou rýži ve varných sáčcích, jejíž přípravu zvládne naprosto každý. Jenže právě už předvařená rýže zdaleka nenabízí tak dobrý chuťový zážitek jako právě sypaná rýže, kterou si od začátku uvaříte sami. Její příprava je ale poněkud náročnější a často se mnohým stává, že rýži zkrátka rozvaří. S pomocí známého asijského triku lze ale tomuto problému snadno předejít!