Vaření a recepty

Pesto z medvědího česneku

Už roste! Medvědí česnek je zdravotní zázrak. Tipy na TOP recepty

Medvědí česnek (botanicky česnek medvědí, Allium ursinum) prožil v posledním desetiletí v českých kuchyních renesanci. Právě teď je ideální doba vyrazit do lesa a natrhat si bylinku ve vlhkých svazích kolem potůčků. Ale pozor, nesmí to být v rezervacích ani na jinak chráněném území, kde to zakazuje zákon. Nespleťte si ho s konvalinkami či ocúny, ale hlavně ho netrhejte i s cibulkami, mohli byste stanoviště nenávratně poškodit.
Existuje celá řada receptů, kterými spolehlivě nasytíte celou rodinu i krátce před výplatou. Příprava vás totiž nevyjde na víc jak 100 korun.

Inspirace na levné, zdravé, rychlé večeře do 100 Kč pro 4 lidi

Zasytit celou rodinu dobrým a vyváženým jídlem, jehož příprava nestojí stovky korun, může být leckdy pořádně tvrdým oříškem. Mnozí přemýšlení nad nejrůznějšími recepty brzy vzdají a pustí se do „nouzových” pokrmů, jako jsou například chleba ve vajíčku, obložený talíř, anebo třeba polévka z pytlíku. Jde to ale i jinak. Rychle a levně totiž dokážete velmi snadno vykouzlit plnohodnotnou večeři, na které si navíc všichni pochutnají. 
Cikánský řízek

Pohlreichův cikánský řízek. Je snadný a ještě mnohem lepší, než ten klasický

Cikánský řízek je poměrně populárním pokrmem, který si našel svou cestu do mnoha domácností. A dokonce se dostal i k šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi, avšak ve zcela jiné podobně, než jsou mnozí zvyklí. Zdeněk Pohlreich jej připravuje z vepřového bůčku a nakládá ho do naprosto famózní marinády. Zkuste si ho doma připravit a objevte chuť, kterou jste možná dosud neznali. 
Umíte palačinky?

Jednoduchý trik našich babiček, aby se nepřipalovaly lívance a palačinky

Lívance nebo palačinky děláte přesně podle receptu, smažíte je pozvolna, aby byly krásně zlatavé a uvnitř dobře propečené, ale stejně se setkáváte s tím, že se prostě rychle připalují, ať děláte, co děláte. Nebojte se, rozhodně nejste sami, kdo na tento jev často naráží. Naštěstí už naše babičky znaly jeden trik, který zajistí, že se lívance nebo palačinky nikdy nepřipálí.