Vaření a recepty

Plněné bulgurem budou papriky ještě mnohem lahodnější.

Papriky nemusíte plnit rýží: S touto náplní budou ještě mnohem lahodnější

Plněné papriky jsou českou klasikou, ale samozřejmě podobné recepty najdete po celém světě. Ve středomoří se plní směsí rýže s masem i zelné či vinné lisy. Ochucenou rýží lze naplnit i cukety či malé lilky. Pokud máte rádi plněné papriky, ale rádi byste vyzkoušeli malou obměnu, pak je tu právě tenhle recept. Rýži můžete jednoduše vyměnit za bulgur. Proč je to dobrý nápad?
Kynutý knedlík

Jak dělaly kynuté knedlíky naše babičky: Poctivý recept a nesrazí se

V české kuchyni mají své čestné místo nejrůznější omáčky, které si snad nikdo neumí představit bez dobrého kynutého knedlíku. S jeho přípravou má ale poměrně dost lidí stále problém. A vlastně se není čemu divit. Kynutá těsta v mnoha lidech vzbuzují obavy, neboť je známo, že jejich výroba není vždy úplně jednoduchá. Když se ale budete držet osvědčených rad našich babiček, dokonalý kynutý knedlík zvládnete levou zadní. 
Nepečený dort

Delikátní základ na rychlý nepečený dort se smetanou a ovocem dle vaší chuti

Se stoupajícími venkovními teplotami se jen málokomu chce trávit spoustu času u rozpálené trouby při přípravě moučníků, a proto mnozí vsázejí na nepečené dorty. Ty jsou rychle hotové a jejich výroba je neuvěřitelně snadná. Receptů existuje obrovské množství, jeden z nich se ale těší dost možná největší oblibě. Je totiž naprosto univerzální a každý si jej ve finále může ozdobit tím, co má nejraději. 
Šneky z listového těsta

Nejlepší náplně do šneků z listového těsta. Slané i sladké a téměř zadarmo

Šneky z listového těsta jsou geniálním občerstvením i pro zcela nečekanou návštěvu. Pokud máte po ruce potřebné ingredience, během pár minut může být tato chuťovka na stole. Nejčastěji se šneky připravují na slano a plní se kečupem, šunkou a sýrem. Variant ale existuje mnohem více. Zkuste do nich zabalit špenát nebo kysané zelí. Nadchnou vás ale i šneky na sladko s pudinkem či skořicí!