Vaření a recepty

Příprava retro zákusku s názvem štafetka je neuvěřitelně snadná a chuťový zážitek nabízí naprosto nezapomenutelný. 

Štafetka: Vynikající socialistický zákusek vonící po kávě je hotový bleskem

Přestože jsou v současné době velmi populární nejrůznějších cheesecaky, mechové dorty, čokoládové pěny anebo zákusky s exotickým ovocem, čas od času se vyplatí vrátit se ke starým a osvědčeným receptům na moučníky, na kterých si rády pochutnávaly už naše babičky. Jedním takovým jsou i štafetky s kávovým krémem a čokoládovou polevou. Jejich příprava je neuvěřitelně snadná a chuťový zážitek nabízejí naprosto nezapomenutelný. 
Jablečný štrúdl se skvěle hodí jako moučník ke kávě.

Bleskový štrúdl z jogurtového těsta: Snadný, rychlý a pro šetřílky

Jablečný štrúdl patří k těm vůbec nejoblíbenějším moučníkům, jejichž příprava je až směšně snadná. Nejčastěji se peče z listového těsta, které je sice krásně nadýchané, ale na druhou stranu je poměrně dost tučné. Vyzkoušejte proto jinou variantu. Dokonalý jablečný závin připravíte i z jednoduchého jogurtového těsta, na které potřebujete jen čtyři suroviny. A chutná skvěle!