Vaření a recepty

Jak na křupavé nakládané okurky?

Jak na křupavé nakládané okurky jako od maminky: Fígl je v láku i postupu

Nakládané okurky by měly být tak akorát kyselé, plné chuti a hlavně krásně křupavé. Zatímco ovšem kyselost a chuť se mnohým daří dokonale vychytat, s křupavostí je to poněkud složitější. I když totiž pracujete s dokonale zdravými a pevnými okurkami, může se stát, že po pár měsících budou nakládačky zcela měkké a případně také gumové. Tomu lze ale předejít s pomocí jednoho méně známého fígle. 
Letní palačinky s čerstvým ovocem nic nenahradí!

Nejlepší těsto na dokonale tenké palačinky + 4 odlehčené letní náplně

Palačinky nejlépe chutnají, když jsou krásně tenké a lehké, jenže právě takové může být poměrně složité připravit. Problém nejčastěji tkví v těstě, které je příliš husté, nebo naopak řídké a palačinky se pak trhají. Není ale třeba věšet hlavu, s osvědčeným receptem zvládnete dokonalé palačinky levou zadní. S pomocí několika osvěžujících náplní z nich zase vytvoříte dokonalou letní večeři či oběd. 
Jak grilovat kuřecí maso?

4 největší chyby při grilování kuřecího masa: Neděláte je taky?

Grilování kuřecího masa může být poměrně ošemetné a spousta lidí se často setkává s tím, že je maso po sundání z grilu suché, má nevýraznou chuť, anebo je uprostřed ještě syrové. Příprava kuřecího na grilu přitom není nikterak složitá. Možná se ale i vy dopouštíte jedné z nejčastějších chyb a nevědomky se tak připravujete o skvělý chuťový zážitek.
Jak zavařit jahody, aby z nich nebylo bláto?

Jak zavařit jahody, aby z nich nebylo bláto bez chuti

Připravit jahodový kompot se na první pohled může zdát jako hračka, přesto se spousta lidí setkává s tím, že jsou jahody po zavaření až příliš měkké, nedrží svůj tvar a v některých případech je kvůli tomu dokonce těžké kompot rozeznat od marmelády. Navzdory tomu, že je výroba jahodového kompotu skutečně dost snadná, je třeba držet se několika rad, aby byl výsledek co možná nejlepší.