Vaření a recepty

Cuketová roláda

Cuketová roláda je hitem: Úžasně jemná a vláčná s božskou náplní

Cukety jsou naprosto univerzální superpotravinou, která nejenže je plná zdraví prospěšných látek, ale skvěle se hodí při přípravě mnoha pokrmů. V současné době navíc vrcholí sezóna cuket, a tak se vyplatí mít v rukávu několik dokonalých receptů, ve kterých cukety hrají hlavní roli. Jedním takovým je geniální cuketová roláda. Už jste ji vyzkoušeli?
Máslo se často používá k pečení a přípravě mnoha dezertů. Čím jej lze nahradit?

Čím při pečení nahradit drahé máslo: 3 levná řešení, která na výsledku nepoznáte

Nahradit máslo netouží jen ti, kteří jsou alergičtí na mléčné výrobky. Máslo je drahý špás, a i když je jistě chutné a voňavé, rozhodně si dnes dobře rozmyslíte, zdali přidáte do těsta na bábovku právě máslo nebo jiné alternativy. Je jich několik. Zavažte, které se hodí do vašich receptů. Používání alternativních surovin je možné vnímat různě. 
Jak dochutit mražený špenát?

Jak připravit a ochutit špenát z mražené kostky, aby chutnal jako čerstvý

Špenát s vejci, bramborami či kouskem masa jsou naše specialita, vaříme jej často a rádi. I když máme dnes již čerstvý špenát dostupný v obchodech po většinu roku, není důvod házet kostku zmrzlého špenátového protlaku přes palubu. Ve skutečnosti na něm není nic strašného či podivného. Když byste spařili a rozmixovali ten čerstvý, chutnal by docela stejně. 
Nakládaný hermelín se neobejde bez bobkového listu a dalšího koření.

Nejlepší nakládaný hermelín: Klasiku s bobkovým listem a cibulí nic nepřekoná

Nakládaný hermelín je oblíbenou českou chuťovkou, které občas nejde odolat. A ze všeho nejlepší je k pivu! Připravte si tuto báječnou pochutinu doma. Jistě se hodí buď jako rychlá večeře, anebo pro nečekanou návštěvu k pohoštění. Nezapomeňte ji však dochutit správnými ingrediencemi, aby měla ten správný šmak! Jednou z nich je právě bobkový list.