Vaření a recepty

Bazalkové pesto podle italské babičky

Bazalkové pesto podle chytré italské babičky. Úplně jednoduché a hotové bleskem

Pro základní bazalkové pesto najdete v kuchyni širokou škálu využití. Skvěle se hodí nejen na těstoviny, ale také do zeleninových polévek, salátů a dalších pokrmů. Jde zkrátka o pomocníka, kterého byste měli mít vždy v chladničce po ruce. Nemusíte za něj ale utrácet desítky korun v obchodě, velmi snadno si jej totiž vyrobíte i doma. Pesto připravené podle receptu italské babičky si zamilujete.
Jak upéct chleba v sáčku?

Neuvěřitelné. Chleba v sáčku jen z vloček a vody

Stále více lidí si peče doma svůj vlastní chleba, a to nejen proto, že jeho příprava leckdy vyjde na podstatně méně peněz než jeho nákup v obchodě, ale také kvůli jeho dokonalé chuti. Pro méně zkušené kuchaře ale může být výroba kváskového chleba poměrně náročná. Pokud si na ni netroufáte, zkuste si upéct chleba z ovesných vloček. Je to nesmírně jednoduché, rychle hotové a hlavně nezašpiníte takřka žádné nádobí.
Slané muffiny z toustového chleba.

Máte toustový chléb a nůžky? Připravte si fantastické slané muffiny

Z toustového chleba se nejčastěji připravují hlavně zapečené tousty, věděli jste ale, že z nich můžete rychle a snadno vyrobit také slané muffiny? Jsou nápadité, chutné a jejich příprava bude bavit hlavně děti. Hodí se pak například k večeři, když nemáte po ruce mnoho ingrediencí. Vyjímat se ale budou i coby občerstvení pro vaše hosty na nejrůznějších oslavách. 
Došly vám doma rohlíky a nechce se vám do obchodu? To je dobře, protože nejlepší jsou stejně ty pečené doma!

Křupavé rohlíky podle Evžena Humla z Chalupářů. Upečete si je snadno doma

"Když si vzpomenu na ty rohlíky co bývaly dřív, když ještě pekaři měli péči. Ráno v šest hodin, čerstvý rohlíčky, křupavý. Na desátku, čerstvý rohlíky, křupavý. Ještě odpolední rohlíky byly ve čtyři hodiny čerstvý." Kdo by neznal známou hlášku Evžena Humla z Chalupářů. A pokud ani vaši pekaři nemají tu správnou péči, upečte si rohlíky doma.