Vaření a recepty

Víte, jak připravit zlatavý vývar?

Lahodný vývar nazlátlé barvy. Tento trik používaly vídeňské hospodyně

Víte, jak připravit ten nejlepší vývar, ale ne vždycky se zadaří? Nebo prostě máte už ze startu horší suroviny a musíte si pomoci pár triky navíc? Tak jako tak, někdy se fígl jak napravit polévku hodí. U vývaru, který mát být krásně zlatavý a čirý, to platí dvojnásob. Ten nejlepší bujón připravíte pomocí správných surovin a díky pár odvědčeným fíglům. 
Obrácený jablečný koláč podle Josefa Maršálka.

Jak připravit nejlepší obrácený jablkový koláč: Rady mistra pekaře Maršálka

Obrácený koláč není žádnou velkou neznámou a spousta lidí už jej minimálně jednou určitě ochutnala. Doma se do jeho přípravy ale pouští jen málokdo. Často se totiž stává, že kdo ho zkusil, ten se se zlou potázal a výsledek byl natolik neuspokojivý, že koláč skončil v odpadcích. Stačí se ale držet základních rad Josefa Maršálka a obrácený koláč zvládnete hravě.