Vaření a recepty

Jak vyrobit domácí tlačenku? Je to snadné.

Zabijačková tlačenka podle 100 let starého receptu. Uvaří ji i nešika

Domácí tlačenka je jedním z nejtypičtějších pokrmů, který se vyrábí během zabijačky. Jenže jak si poradit s tím, když na ni dostanete chuť, ale nikdo ve vašem okolí zrovna zabijačku nepořádá? Jednou z možností je její zakoupení v obchodu, mnohem lépe ale uděláte, když si u řezníka nakoupíte několik ingrediencí a připravíte si ji sami doma. A to podle receptu, který je starší více než 100 let. 
Jak připravit domácí lančmít?

Domácí lančmít podle receptu z roku 1985. Poctivý, tak jak chutnal kdysi

Luncheon meat, v našich končinách známý spíše jako lančmít, býval v dobách socialismu nesmírně oblíbený. Jakmile ale došlo ke zrušení potravinářských norem, výrobci do lančmítu začali přidávat nejrůznější ingredience, které neblaze ovlivňují jeho chuť i kvalitu. Věděli jste ale, že si lančmít připravíte snadno i doma? A to přesně tak, jak chutnal i kdysi!