Vaření a recepty

Tradičně se vždy pekl mazanec už na Bílou sobotu, aby byl připraven na nedělní snídani. Ale ještě to stihnete

Tvarohový mazanec na poslední chvíli: Bez kynutí a nadýchaný jak obláček!

Velikonoce si snad nikdo neumí představit bez mazance. Ovšem podobně jako v případě vánočky, i mazanec si mnozí kupují již hotový v obchodě namísto domácí výroby. Té se totiž všichni obávají hlavně kvůli kynutému těstu, které je na přípravu přece jen o něco složitější. Naštěstí ale existuje postup, jak udělat dokonalý mazanec zcela bez kynutí. 
Jak vyklopit beránka z formy?

Jak vyklopit beránka z formy: Díky téhle vychytávce mojí babičky se to povede!

Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří, přesto dokáže nejednu hospodyňku pořádně potrápit. To, jestli se podaří sváteční symbol vyklopit z formy, nebo ne, patří k nejnapínavějším chvílím celého pečení. Někdy to dopadne dobře, jindy zase z beránka zůstane jen torzo, které nezachrání ani velká vrstva krému. Jak na to, abyste horké chvilky nemuseli s beránkem zažívat a jeho pečení se povedlo vždy na jedničku? Zkuste vychytávku našich babiček a půjde to snadno!