Vaření a recepty

Jak správně vařit špenát?

3 smrtelné hříchy při vaření špenátu. Děláte je taky?

Konzumaci špenátu proslavil hlavně Pepek námořník a mylné přesvědčení, že obsahuje bohaté zásoby železa. I když studie enormní obsah železa ve špenátu vyvrátily, patří zelená zelenina mezi jednu z vůbec nejzdravějších a patří do každého pestrého jídelníčku. Jak si špenát vychutnat co nejlépe a kterým chybám se při jeho přípravě vyvarovat, abyste se zbytečně nepřipravili o cenné látky a lahodnou chuť?
Jak na dvouminutovou jíšku bez žmolků podle babiček?

Nejlepší dvouminutová jíška: Takhle ji dělala babička, nikdy v ní neměla žmolky

Základem české kuchyně jsou lahodné omáčky. A ty zase nepřipravíte bez dobré jíšky. Trendy moderní výživy sice přinášejí nejrůznější vychytávky, jak jíšku a vůbec mouku při přípravě pokrmu obejít, ale pravda je taková, že bez poctivé klasické jíšky chutnou lesklou a krémovou omáčku nevytvoříte. Naučte se perfektní jíšku, hotovou za dvě minuty a staňte se královnou kuchyně.