Vaření a recepty

obrázek z archivu ireceptar.cz

Májová bowle s vůní mařinky

Na přelomu dubna a května se ve stinných listnatých lesích objeví porosty jemné květiny s lístky uspořádanými do hvězdiček - svízel vonný, známý spíše jako mařinka vonná. Rostlina dělá čest svému jménu, její vůně je jedinečná. Přesto ji neucítíte, když se projdete mařinkovým porostem. Nenapodobitelná vůně, která jí dala jméno, se plně rozvine až během zasychání rostliny. Právě ona dává charakteristickou vůni májové bowli.
Tajine je vynikající nádoba na dlouhé pečení v troubě.

Jehněčí tajine ušetří čas: šoupněte jídlo do trouby a vyražte na výlet či do zahrady

S krásným jarním počasím přibývá chuti trávit víkendové dny venku v přírodě a ubývá chuti zdržovat se dlouho v kuchyni. Ještě ale není na trhu široká plejáda letních zralých surovin, z nichž se dají vykouzlit rychlá jídla, a v chladnějších dnech navíc přijde k chuti i něco vydatnějšího. Jak zkombinovat přípravu jídla vyžadujícího delší tepelnou úpravu s co nejkratším časem asistence u přípravy?