Změklé máslo je zrovna při pečení velmi podstatné a vy si jej můžete samozřejmě vyndat včas z lednice, aby dosáhlo pokojové teploty. Někdy však člověk zapomene, anebo se rozhodne neplánovaně máslo použít a nemá čas čekat tak dlouhou dobu. Stačí tedy využít ověřené vychytávky, které vám pomohou jeho požadovanou konzistenci urychleně získat. A dokonce pro vás máme jeden bonus navíc, a tím je výroba domácího másla.

Jak si můžete domácí máslo zhotovit? Inspirovat se můžete na videu zde:

Zdroj: Youtube

Dokonalý trik slavné herečky Jennifer Garner

Zkuste se inspirovat ověřeným způsobem, který tato známá herečka využívá už léta. Je jednoduchý a funguje! Jistě jej budete rádi využívat nejen teď v období přípravy vánočního cukroví, ale i během celého roku. V čem tkví toto tajemství?

Stačí, když máslo nastrouháte na struhadle a necháte hoblinky chvilku odpočívat při pokojové teplotě. Během pár minut budete máslo moci využít. Získá totiž konzistenci, která je potřebná k přípravě náležitého receptu a k následnému pečení.

Pokud se obáváte, že budete muset struhadlo zdlouhavě omývat, není to tak. Vložte ho pod tekoucí horkou vodu, která tuk ze struhadla okamžitě odplaví. Poté jej umyjte běžným prostředkem na nádobí.

Kostičky a nahřátý nůž

Máslo můžete rychle změkčit také pomocí ostrého nože, který jste před krájením dali nahřát do horké vody. Vytvořte z kostky tuku malé kostky, maximálně dvoucentimetrové, které velice rychle změknou. Před každým řezem nůž vždy nahřejte. Jednotlivé kousky budete mít do 10 minut připravené k použití.

Talířek s nahřátou miskou je také cesta

Nahřejte si kovovou či keramickou misku, kterou nechte chvilku stát v horké vodě. Mezitím položte na talíř máslo vybalené z obalu. Jakmile vodu z misky vylijete, přikryjte ní talíř s máslem, které povolí během 5 až 10 minut.

Máslo rozválejte válečkem

K této metodě použijte pečicí či pergamenový papír nebo alobal. Vložte mezi dva kusy máslo a rozválejte ho válečkem na těsto. Budete sice muset vynaložit trochu úsilí a vyvíjet větší tlak, ale pomoci si můžete teplými dlaněmi, které mezi válením přikládejte na horní vrstvu papíru. Za pár minut bude máslo krásně vláčné a měkké.

Vyzkoušejte máslo zahraničních výrobců

Dovážená másla některých zahraničních výrobců jsou vyrobena technologií NIZO, která zajistí, že je máslo změklé i když jej vyndáte z lednice. Většinou se jedná o belgické a polské výrobky.

Zdroje: www.adbz.cz, www.vitalia.cz, www.apetitonline.cz