Alphonse Capone se narodil v Brooklinu italským migrantům, tak není divu, že si Al oblíbil právě špagety. Jeho matka pracovala jako švadlena a jeho otec byl holič. Al pocházel z devíti dětí. Jelikož byl ve čtrnácti letech vyhozen ze školy, protože uhodil učitelku, měl dostatek času se potulovat ulicemi a chytit se špatné party. Mafián tedy vychodil ve škole pár tříd, ale pro jeho kriminální činnost nebylo vzdělání třeba. Totéž platí i o vaření, to byla totiž aktivita, kterou Al Capone miloval!

„Pokud drží, jsou hotové, pokud sklouzne, ještě musíš počkat.“ vzpomíná na svého strýce jeho neteř, Deirdre Capone, kterou Al učil vařit právě špagety.

Své tajné recepty Al Capone prý bedlivě schovával. Recept na jeho geniální omáčku spatřil světlo světa ve dvacátých letech minulého století při přepadení jeho skladů, kde dotyční hledali alkohol, jak jinak...

Jste připravení na mafiánské špagety? Nezapomeňte si nachystat do jedné ruky sklenku nějakého dobrého „nelegálního“ vína, ať to má styl!

Mafiánské ingredience

  • 500g špaget
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky nakrájeného česneku
  • hrnek lístků petrželky
  • ¾ hrnku vlašských ořechů
  • ¾ hrnku strouhaného parmezánu
  • 2 hrnky olivového oleje
  • sůl
  • pepř – nejlépe čerstvě namletý
  • nakrájené rajče na ozdobu

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přiveďte dostatečný objem vody k varu. Jak jistě víte, špagety se musejí vařit ve velkém množství vody, aby se v hrnci k sobě nelepily. Samozřejmě záleží i na kvalitě špaget, vybrat si můžete ze širokého spektra, jak kvalitních, tak nekvalitních. Nedoporučujeme kupovat tu nejlevnější variantu. Na půl kilogramu špaget nejlépe naplňte hrnec 2 litry vody, přidejte sůl a rostlinný olej.

Do vroucí vody přidejte pomalu špagety a uvařte podle návodu na obalu.

Vlašské ořechy, česnek a petržel rozmixujte a do této směsi vlijte dva hrnky olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte čtvrt hrnečku parmezánu.

Na talíř naservírujte scezené špagety a navrch nalijte připravené pesto. Posypte ještě trochou parmezánu, rozkrájenou petrželkou a kousky rajčat.

Zdroje: www.forum24.cz, www.pmq.com