Anglický vánoční pudink
5. 12. 2008

Anglický vánoční pudink

K anglickému vánočnímu menu patří pečený krocan, biskupský chlebíček a známý anglický vánoční pudink. Ten, kdo ho vaří, do něj ukrývá stříbrnou minci. Přinese štěstí tomu, kdo ji najde ve své porci.

Do pudinku se ukrývá mince pro štěstí

Potřebujeme (na 20 porcí)

  • 600 g hovězího loje
  • 450 g zkaramelizovaného cukru
  • 120 g citronové kůry
  • 120 g kandovaného ovoce
  • 450 g strouhané housky
  • 225 g prosévané mouky
  • 45 g vajec (vážíme ve skořápce)
  • asi 0,5 l mléka
  • 1 kávovou lžičku muškátového ořechu
  • 200 ml koňaku

Jak na to

Do vajec ušlehaných s cukrem a lojem přidáme mouku, strouhanku, muškátový oříšek, kůru z citrónu, kandované ovoce. Vše dobře promícháme. Přidáme tolik mléka, aby těsto bylo vláčné, dobře zamícháme a necháme v chladu odstát zhruba 18 hodin.

Poté přidáme koňak, těsto vlijeme do dobře tukem vymazané pudinkové formy a vaříme v páře asi 8 hodin. Pudink lze v chladu skladovat i delší dobu, dokonce se někdy doporučuje připravovat ho až s měsičním předstihem.

Zdroj Informační centrum EU, foto Shutterstock

Pro Receptář Jiljí Záruba.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: sedmplusdva = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »

(Wendy), 10. 12. 2008, 09:35

Nebo také proto, aby byla více prokypřená, což je asi případ tohoto receptu. Mimochodem vypadá to moc dobře až na ty umělé lístečky.

(Hanincz), 10. 12. 2008, 09:34

Třeba proto aby v ní nebyli brouci.

(Jouda), 10. 12. 2008, 09:34

Vzdycky me zajimalo rpoc se mouka proseva

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS