Nepečené dorty jsou velice oblíbenou záležitostí. Jejich největší předností je snadná a rychlá příprava, kterou zpravidla perfektně zvládnou i nezkušené hospodyně. Navíc bývají lehké, svěží a méně kalorické než dorty klasické. Vyzkoušejte si vyrobit sladkou delikatesu podle zkušené cukrářky. Je z piškotů a chutná skvěle!

Jak dělá nepečený piškotový dort Markéta Krajčovičová se dozvíte na následujícím videu:

Zdroj: Youtube

Vyskládat, proložit, zalít a ztuhnout

V případě nepečených dortů se vyhnete práci s přípravou korpusu, a tím si ušetříte spoustu drahocenného času. Nejenže je pracný, ale často i přespříliš sladký. Nepečené dorty sice také nejsou bez kalorií, ale jsou na tom v tomto ohledu o mnoho lépe.

Pokud se však chcete naprosto vyhnout cukru, je to možné. Malým prohřeškem je snad jen sladký piškot, kysaná smetana, nebo šlehačka. Ale v případě, že nesníte několik porcí najednou, není se čeho obávat. Naopak, dezert si plně vychutnejte!

Začněte krémem

V míse smíchejte 800 ml zakysané smetany se 70 g moučkového cukru, který lze snadno nahradit i zdravým medem. Přidejte 400 g smetanovo-jogurtové pomazánky a veškeré ingredience pečlivě spojte mícháním metličkou, dokud vám nevznikne hladká jemná krémová pěna. Rozdělte ji na tři části a do první vmíchejte 2 až 3 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa. Do druhé části 1 lžíci kakaa a třetí nechte bílou.

A jde se na dort

Vyložte si dno dortové formy pečicím papírem a vyskládejte ho piškoty. Následně je potřete v celé vrstvě meruňkovým džemem a zakapejte rumem. Následně dejte vrstvu nejtmavšího krému a poklaďte ji vrstvou pokrájeného banánu na kolečka.

Potom je zalijte hnědým krémem a zopakujte vrstvu piškotů, banánů a džemu. Nakonec rozetřete bílý krém, kterým na povrchu ozdobte piškoty a dejte ztuhnout do lednice. Před podáváním můžete dort ozdobit strouhanou čokoládou a sezónním ovocem.

Související články

Zdroje: www.kuchynelidlu.cz, www.mimibazar.cz, www.labuznik.cz