obrázek z archivu ireceptar.cz

Boskovice: Co chutná indiánům a co bledým tvářím

Westernpark v Boskovicích neboli Wild West City vznikl v roce 1993. Parta kamarádů se začala scházet v bývalém pískovcovém lomu na samém okraji Boskovic. Z několika prken stloukli první saloon a zahráli první napínavou přestřelku s dostavníkem.

[Komerční prezentace]

Známé moravské město má dnes vedle hradu, zámeckého areálu nebo židovské čtvrti další významné a již tradiční turistické lákadlo. Westernové městečko s autentickým prostředím Divokého západu.

Od května do září se zde v přírodním amfiteátru s vodopádem konají komediální představení na motivy indiánských a kovbojských historek.

Zájemci si tu během letní sezony mohou vyzkoušet hod tomahavkem i oštěpem, rýžovat zlato, střílet z luku, zajezdit na koni, půjčit kozu a další atrakce. Pořádá se tady výuka country tanců i noční představení koňské show. Dá se tu přespat ve stylových westernových hotýlcích.

Podzim však přináší do westernového městečka nezvyklý poklid. Nesviští tu vzduchem lasa, nezní dusot kopyt, colty zůstávají u pasu. Apači a honáci dobytka opustili pískovcový lom a vrátí se až na jaře.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Přesto se tu nyní děje něco nového. Do Westernparku v Boskovicích  můžete přijet pro zážitky nově také během podzimních a zimních měsíců. Oceníte to zejména, pokud je vám blízký country styl a country zábava.

Ve zdejším Sand City Saloonu, lokálu s 250 místy k sezení a čtrnáct metrů dlouhým barem, se můžete v pátek a v sobotu pobavit na country bálu nebo při kabaretní show. A také se tu dají ochutnat indiánské a cowboyské speciality.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Co umějí uvařit

V Saloonu nabízejí zajímavý mix country a indiánské kuchyně. Můžete zde ochutnat hovězí, vepřové, ale též bizoní maso. 

V jídelníčku jsou pokrmy z krůty, divoké kachny i křepelky. Podávají zde dokonce chřestýší polévku s kousky chřestýše.

Do indiánské kuchyně odjakživa patří losos, a tak ani v Boskovicích nemůže chybět. Upravují ho tu s jemnou šafránovou omáčkou.

V areálu je jezírko, kde si návštěvníci mohou ulovit pstruha a v kuchyni jim ho připraví.

Používají sypané čaje, nabízejí indiánskou rýži, pečené brambory a samozřejmě kukuřičné placky. Ve westernové  kuchyni se neobejdou bez medu, javorového sirupu ani bez třtinového cukru.

Mnohé bledé tváře potřebují k životu fazole, tady si můžete dát bílé i červené.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Vedle řady zajímavých jídel si můžete dát bizoní maso v různých úpravách, vývar s křepelčími vajíčky, jalapenos papričky se zakysankou, losos se šafránovou omáčkou, mexické fazole se slaninou, chleba na slámě nebo třeba pečené plněné jablko přelité javorákem.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

O víkendu je otevřeno až do rána

Vydáte-li se do boskovického Westernparku něco ochutnat, dejte vědět, jaké to bylo a co doporučujete.

Otevírací doba od pondělí do čtvrtka a v neděli od 9.30  do 22 hodin, v pátek a sobotu od 9.30 do rána.

Akční letáky