V čem tkví základ úspěchu? Tak především ve vaření brambor. Oproti zažitým postupům zkuste tentokrát uvařit brambory ve slupce. Budou mnohem jemnější. Druhým trikem je náčiní, které jistě máte doma. Inspirujte se v našem videonávodu.

Zdroj: VLM

Nadýchaná bramborová kaše bez šťouchadla

Suroviny:

1000 g brambor

150 g másla

250 ml mléka

sůl


Postup:

Brambory ve slupce vložte do hrnce, osolte a zalijte studenou vodou. Vařte je doměkka, slijte, nechte mírně vychladnout a oloupejte. Pak je v hrnci vidličkou rozmačkejte.

Přidejte ohřáté mléko, máslo, sůl dle chuti a vidličkou vše dobře promíchejte.

Poté si připravte mísu, položte na ni síto a bramborovou směs pečlivě přes síto přepasírujte. Takto bude dokonale jemná a bez nežádoucích hrudek.


Náš tip:

Zbyla vám bramborová kaše? Upečte z ní bramborové pusinky. Ke kaši přidejte celé vejce, žloutek a dobře promíchejte. Směsí naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem nastříkejte vedle sebe pusinky tak, aby se nedotýkaly. Potřete bílkem a pečte ve vyhřáté troubě na 160 °C dokud nezezlátnou.

Zdroje:recepty.blesk.cz,www.tarladalal.com