Bramborová kaše není jen jedna
Máte rádi jednoduché vaření, pár ingrediencí a obměny, které vám dovolí z každého jídla vykouzlit něco zajímavého a nového. Je to tak i s bramborovou kaší.
Samotnou kaši lze připravit několika způsoby a v každé zemi se do ní přidává trošku něco jiného. U našich sousedů například muškátový oříšek. Jinde nesmí chybět troška smetany, majonéza nebo jogurt.
Tento recept je ohromně snadný a je to způsob, kterým využijete zbytek kaše, abyste z ní připravili úplně jiný pokrm. Silná smažená placka skrývá nejen vejce, ale také sýr nebo zeleninu. Na videorecept se můžete podívat zde na YouTube kanálu Helly's Simple Recipe.
Stačí jen trocha kaše, vejce a sýr
Takže, jak na to? Je to snadné a jak jste mohli vidět v příspěvku, do zbytku kaše je potřeba vmíchat jedno vejce a zhruba 50 g polohrubé mouky. Kaše by mělo být zhruba 200 g, ale jistě dokážete sami odhadnout poměr. Mouka a vejce jsou v kaši jen proto, aby výsledná placka lépe držela a nerozpadla se. Pokud hrst mouky nemáte, pomoci může i jiné zahušťovadlo.
Do směsi je ale vhodné přimíchat další dobré věci, které doma najdete. V příspěvku jde o 40 g strouhaného sýra a zhruba dvě nahrubo nasekané zelené cibulky.
Ve vašem podání může jít ale jistě také o kousek uzeniny, bylinky, čerstvý nasekaný špenát nebo zeleň z některých zelenin. Zpracovat se dají i listy různé kořenové a brukvovité zeleniny. Přidat do placky můžete také osmahnuté houby i zbytky různé zeleniny, kterou doma najdete. Papriky, cibule, fazolky, ale také brokolici můžete rozhodně přidat podle vašich představ.
Placku z bramborové kaše pečte nebo smažte
Autorka příspěvku silnou placku smaží, ale rozhodně ji můžete jen grilovat nebo upéct v troubě či horkovzdušné fritéze. Placku můžete udělat jednu větší nebo několik maličkých. Hezky vypadají také malé a vysoké placky pečené ve formě na muffiny.
Aby nebyla placka úplně suchá, potřete ji jen mírně olejem nebo máslem. Ze stran má být placička mírně vypečená, uvnitř ale stále jemná a měkká.
Taková hezká a na první pohled pěkně vypečená placka může být klidně hlavním chodem, ale také přílohou. Výborně se k ní hodí troška zakysané smetany, u nás rozhodně také tatarská omáčka, ale i salát nebo grilovaná zlenina.
Příloha je to vhodná ke všem masům. Pokud mají vaše děti rády bramborová jídla, zapečená kaše ve formě na muffiny se snadno stane svačinou do ruky.
Zdroje: vareni.cz, kitchenfunwithmy3sons.com