obrázek z archivu ireceptar.cz

Bramborové knedlíky plněné křepelčími vejci

Už jste ochutnali křepelčí vejce? V obchodech se objevují docela často a za relativně přijatelné ceny. Pocházejí z tuzemských chovů japonských křepelek a díky obsahu aminokyselin, stopových prvků a vitaminů mají příznivý vliv na lidskou imunitu.

Potřebujeme

  • 500 g brambor
  • 25 křepelčích vajíček
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 vejce, sůl
  • 100 g čabajky nebo šunky
  • 100 g kladenské pečeně
  • 1 cibuli

Jak na to

Uvaříme brambory ve slupce, křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme je.

Pak studené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj váleček a rozkrájíme ho na stejné kousky.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Každé křepelčí vajíčko zabalíme do tenkého kolečka čabajkového salámu nebo kousku šunky a obalíme kouskem bramborového těsta.

Připravené knedlíky uvaříme v osolené vodě. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou kladenskou slaninu a nakrájenou cibuli. Knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme slaninou s cibulkou. Podáváme s dušeným zelím nebo se špenátem.

Pro Recepty Receptáře Blanka a Jiří Poláčkovi

Akční letáky