Připravovaným bramborám na pánvi nebo v troubě se dostává poslední dobou čím dál tím větší ohlas. S jejich chutí si můžete vyhrát, jak je libo, a nemusíte tak jíst stále dokola pouze osolené brambory s kmínem. Stačí různě kombinovat druhy koření a bylinek, které jsou s bramborami opravdu luxusní. Přesvědčte se o tom sami, že křupavé brambory nemají chybu!

Křupavé brambory s lahodným dipem

Neuvěřitelně křupavé brambory s dipem můžete připravit podle tohoto video receptu:

Zdroj: Youtube

Připravte si 5 středně velkých brambor, vejce, 2 lžíce mléka, lžičku hořčice, stroužek česneku, pepř, sůl, strouhanku, sýr, tymián, rozmarýn a sladkou papriku. Rozmíchejte v misce vejce s mlékem, utřeným česnekem a kořením. V hlubokém talíři pak smíchejte stejný podíl strouhanky a nastrouhaného sýru se lžičkou sladké papriky. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetru.

Plech vyložený pečicím papírem potřete olejem. Na něj pak vyskládejte obalené brambory, které nejdříve namočte ve směsi s vejci a poté ve strouhance. Přikryjte alobalem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Po 10 minutách alobal odstraňte a pečte ještě dalších 20-25 minut do křupava.

Lahodný jogurtový dip

Křupavé obalované brambory skvěle doplní jogurtový dip, který máte během chvilky hotový. Na přípravu dipu tak můžete využít čas, kdy se brambory pečou v troubě. V malé mističce smíchejte 125 ml bílého jogurtu se 2 lžícemi majonézy, prolisovaným stroužkem česneku a nakrájenou čerstvou petrželkou nebo koprem.

Křupavé brambory s bylinkami

Za půl hodiny si můžete připravit také křupavé brambory na pánvi, které se skvěle hodí k masu i rybě. 450 g oloupaných brambor nakrájejte na větší kousky a dejte opékat na pánev se 2 lžícemi oleje. Osolte, přiklopte těsně přiléhající pokličkou a opékejte na mírném ohni asi 20 minut, dokud nebudou měkké a zlaté.

Mezitím nasekejte nadrobno čerstvé bylinky, zejména tymián, oregano a rozmarýn. Po uplynulé době pečení odkryjte pokličku a brambory otočte. Opět dochuťte solí a nyní i pepřem. Na středním ohni opékejte dalších 5-10 minut dozlatova zbývající strany. Nakonec je posypte připravenými bylinkami a také přidejte lžíci nesoleného másla. Během jedné minuty za občasného míchání se máslo krásně rozpustí a bylinky začnou nádherně vonět.

Zdroje: toprecepty.cz, receptik.cz

Nejvzácnější psí plemena na světě

Zdroj: Youtube