Průměrná doba vaření brambor je zhruba dvacet minut. Záleží samozřejmě na odrůdě a množství. Pokud chcete mít tento proces rychleji za sebou, můžete hrnec přiklopit pokličkou, která funguje jako izolant páry a horkého vzduchu. Díky němu se vytvoří v hrnci „saunový efekt“ a zelenina je hotová klidně za 10 až 15 minut.
Autor videa Casual Cooking vám ukáže, jak uvařit brambory v mikrovlnce. Více na kanále YouTube.com.
Mikrovlnka – kouzelný stroj
Ale žijeme v době pokroku a vynálezů. A další způsob, jak rychle uvařit brambory, skýtá mikrovlnná trouba. Tento spotřebič funguje jako „zázračná skříňka“, která vytváří kouzla doslova na počkání.
Potřebujete něco ohřát, rozmrazit, uvařit nebo upéct? V mikrovlnce jde všechno. Dokonce bleskově uvařit brambory…
Bleskové vaření brambor
Postup je jednoduchý. Brambory nakrájejte na kousky, vložte do igelitového sáčku společně se solí a oblíbeným kořením a zalijte pár lžičkami vody. Máte hotovo?
Pak sáček propíchněte na několika místech vidličkou, aby mohla unikat pára a výsledný balíček vložte do mikrovlnné trouby. Přístroj zapněte na plný výkon a zhruba za osm minut by měly být vaše brambory hotové.
Kultovní americké brambory
Při vytahování uvařené přílohy buďte opatrní. Sáček s uvařenou zeleninou je totiž extrémně horký, tak abyste se zbytečně nepopálili! Pokud chcete, aby příloha byla křupavější, můžete jí ještě chvilku orestovat na pánvi dozlatova.
Získá tak hezkou barvu a lepší šmak. Vzhled a chuť takzvaných amerických brambor jim dodáte pomocí koření jako je paprika, oregano, rozmarýn. Velmi chutné jsou brambory v kombinaci s česnekem!
Zdroje: www.toprecepty.cz, www.apetitonline.cz