Základem placiček jsou vlašské ořechy. Mají nejen výraznou chuť, ale také dodávají těstu výživnou hodnotu. Plné zdravých tuků, vitamínů a minerálů jsou ideálním základem pro lahodné cukroví. Pokud nemáte po ruce vlašské ořechy, můžete je snadno nahradit lískovými ořechy nebo mandlemi. Lískové ořechy dodají placičkám jemně sladký podtón, zatímco mandle jim propůjčí jemnější texturu a o něco delikátnější chuť.
Podívejte se na video recepty YT kanálu Food And More Food – 10 nejpopulárnějších bulharských jídel
Bulharské ořechové placičky jsou snadné na přípravu. Stačí rozdrtit ořechy, smíchat je s vyšlehaným bílkem, cukrem a skořicí. Hromádky těsta pak vytvarujete pomocí lžičky a mokrých rukou a na každou placičku přimáčknete půlku ořechu.
Pečou se při 150 °C zhruba deset minut, dokud nezískají zlatavou barvu a křehkost. Jednoduchá kombinace surovin jim dodává jemnou chuť, která vynikne při každém soustu. Po vychladnutí můžete placičky obalit v moučkovém cukru, aby získaly sladší chuť a zimní vzhled.
Zdroj: toprecepty.cz