Zkuste připravit skutečně neobvyklý salát, nad kterým nikoho ani nenapadne ohrnovat nos. Ředkvičkami plněnou čekanku s vejci, jogurtem a bylinkami, to je delikatesa, kterou ocení všichni.
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je studenou vodou a necháme vystydnout. Čekanku očistíme a omyjeme. Necháme okapat a uvolníme listy z košťálu. Listy salátu omyjeme a vysušíme v odstředivce.
Příprava: 25 minutSalát rozdělíme na čtyři talíře a listy čekanky na ně rozložíme otevřenou stranou vzhůru. Očistíme a opláchneme jarní cibulky. Bílé části nadrobno nakrájíme, zelené nakrouháme na tenká kolečka.
Očistíme a omyjeme ředkvičky, nakrájíme je nadrobno. Smícháme je s cibulkou. Čerstvý sýr promícháme s jogurtem, octem a olejem na krémovou hmotu. Přidáme dvě třetiny bylinek a dresink osolíme a opepříme. Vejce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Čekankový salát nejprve posypeme ředkvičkovou směsí, potom vše zalijeme dresinkem. Porce salátu ozdobíme plátky vajíček a zbylými bylinkami a ihned podáváme.