Česnekovou pomazánku dělá každá domácnost trochu jinak. Nabídneme vám proto tři nejčastější recepty, které se liší sice jen málo, ale jsou jiné jak v textuře, tak drobně i v chutí. Všechny jsou však velice rychlé. Jsou hotové za deset minut a česneková pomazánka je nejen chutnou a rychlou večeří, ale i vítanou součástí každé party nebo večírku.

Česnekovo-sýrová pomazánka je jednoduchá základní pomazánka, kterou zvládne doma připravit každý. Česnek je navíc zdravý, a ještě k tomu funguje jako afrodiziakum, tedy pokud si jej dají oba partneři. Je také přirozeným antibiotikem a pomáhá proti nachlazení a infekci.

Jemná pomazánka s pomazánkovým máslem

Ingredience: 2 lžíce margarínu, 1 tavený sýr typu Apetito – smetanový a jemný, 2 lžíce pomazánkového másla, 5 stroužků česneku, sůl, čtvrt kila tvrdého sýra.

Margarín, tavený sýr a pomazánkové máslo šleháme buď elektrickým šlehačem po dobu asi tří minut, pokud jej nemáme, jen rozmažeme vidličkou, aby se všechny ingredience spojily. Poté do směsi zašleháme česnek utřený se solí, přidáme nastrouhaný sýr a promícháme vidličkou nebo stěrkou. Podáváme jen s vlašským ořechem.

Česneková pomazánka s většími kousky sýra

Ingredience: 250 g tvrdého sýra, malý bílý jogurt, majolka, 5 stroužků česneku, sůl, paprika sladká

Postupujeme stejně jako v návodu výše, ale neužíváme šlehač, všechny ingredience jen spojíme vidličkou. Pro zjemnění chuti přidáme ještě 2 lžíce majolky light. I najemno nastrouhaný sýr udělá pomazánku hustší. Zdobíme také ořechem nebo černou olivou.

Česnekovo-sýrová pomazánka s vajíčkem

V mixeru vyšleháme pomazánku, stejně jako v prvním případě, a poté k vyšlehané směsi přidáme ještě nadrobno nasekaná vejce natvrdo, která dodají pomazánce jemnější chuť i texturu.

Zdroje: www.toprecepty.cz, www.varilamysicka.cz