Kupovaná mražená pizza je čím dál dražší a ruku na srdce, chuťově se té z restaurace podobá jen velmi málo. Pokud vás přepadne mlsná na italskou pochoutku, je lepší si pizzu vyrobit svépomocí. Nebojte, nebudete muset zadělávat těsto, ani čekat, až vám vykyne. Naopak. Využijete starší pečivo, které by dost možná jinak letělo do koše.

Starší pečivo přijde vhod

Tato domácí pizza zabere jen pár minut času, pokud tedy přijdete večer domů z práce a musíte rychle nasytit zbytek rodiny, je to jeden z receptů, který doslova zachrání situaci. Potřebovat budete starší nevyužité pečivo a pár dalších ingrediencí. Nejvhodnější je toustový chleba nebo starší veka, ale hodí se i housky nebo rohlíky. Buď můžete zvolit klasickou náplň, tedy kečup nebo drcená rajčata, oblíbenou uzeninu, olivy, mozzarelu a třeba kukuřici. Kombinovat ale můžete i jiné přísady.

Inspirujte se ve videu:

Zdroj: Youtube

Vytvořte si směs, kterou budete na pečivo natírat a posléze zapékat. Uvařte 200 gramů malých žampionů a nakrájejte je na drobné kostičky. Vsypte do hlubší mísy a přidejte 120 gramů na kostičky nakrájené šunky. Najemno nakrájejte cibuli a nastrouhejte jednu menší bramboru a 50 gramů oblíbeného sýru. Nakonec přidejte ke směsi jedno vejce a vše dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Trouba, nebo pánev

Připravte si pečivo. Buď plátky starší veky, anebo toustového chleba. Na jednotlivé plátky namažte směs. Nyní máte dvě možnosti. Buď si můžete mini pizzy z pečiva připravit najednou a nechat je zapéct v troubě pod grilem, anebo můžete zvolit pomalejší způsob a opéct pizzové večky na pánvi. Pokud zvolíte variantu s pánví, nechte na ní rozehřát dostatečné množství tuku. Řepkový olej je z rostlinných variant nejvhodnější. Smažit můžete ale také na sádle, máslo raději nezkoušejte, přepálilo by se. Do pánve vložte jednotlivé plátky veky namazané vrstvou pizzové směsi a opékejte tak, aby se rozpustil sýr a vznikla křupavá krusta. Večku obraťte a opečte i z nepomazané strany hezky dokřupava.

Související články

Zdroje: www.youtube.com, varimedobroty.cz