Pátráte po receptu na rychlou a dobrou večeři, který nezatíží vaši peněženku? Vsaďte na oblíbený chleba ve vajíčku. Ovšem, jestli vás jeho klasická verze omrzela, můžete tuto lahůdku připravit i jinak a různě ji vylepšit.
Jak připravit chleba ve vajíčku s parmezánem? Podívejte se na YouTube video na kanálu Toprecepty:
Chleba ve vajíčku se šunkou a sýrem
Budete potřebovat několik krajíců chleba, který může být i starší. V misce si rozšlehejte vajíčka a dochuťte je špetkou pepře. Vmíchejte do nich nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný tvrdý sýr. Pak směs řádně promíchejte, pečlivě v ní každý krajíc chleba smočte a opečte na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran do zlatova. Nadměrný tuk vysajte papírovým ubrouskem. Každý opečený chleba podávejte potřený hořčicí, s několika plátky kyselé okurky a posypaný čerstvě posekanou pažitkou.
Chleba ve vajíčku s čedarem a slaninou
V tomto případě si nejprve opečte na pánvi několik plátků slaniny do křupava. V mezičase potřete krajíce chleba zeleným pestem a posypte ho strouhaným čedarem. Na každý krajíc pak položte 1 až 2 plátky slaniny. Následně krajíce spárujte a vždy dva k sobě přiklopte, a to náplní dovnitř. Vzniknou vám vlastně chlebové tousty. Každý pak obalte v rozšlehaném vajíčku, které jste lehce osolili a opepřili. Nakonec každý kus osmažte z obou stran na másle a podávejte s čerstvě pokrájenou zeleninou.
Netradiční chleba ve vajíčku, a to bez smažení!
Na závěr pro vás máme překvapení, kdy se dokonce vyhnete smažení. Chleba ve vajíčku můžete totiž připravit i zcela jinak než v předchozích receptech. Jak tedy na to? Chleba pokrájejte na drobné kostičky. Pokud chcete, můžeme předem odkrojit kůrky. V misce smíchejte 3 až 4 polévkové lžíce kysané smetany, 3 celá syrová vejce a přidejte pokrájenou cibuli a šunku na drobno, nastrouhanou mozzarellu, utřený česnek a všechen pokrájený chleba. Veškeré ingredience řádně promíchejte. Chlebovou směsí s vajíčkem pak naplňte silikonové košíčky a dejte péct na plechu do předem rozehřáté trouby na 180 až 200 stupňů Celsia. Před dopečením můžete ještě každý košíček posypat trochou strouhaného sýra.
Zdroje: www.dumazahrada.cz, www.recepty.cz, www.toprecepty.cz