Nudle patří do asijské kuchyně
Zdroj: Profimedia.cz

Fantastický recept na placku z levných čínských nudlí. Tohle by vás nenapadlo!

Pokud jste fanoušky čínských nudlí, přinášíme vám recept, ze kterého budete nadšeni. Milovníci zdravé stravy ať teď raději zavřou oči, ale ti, kdo čas od času rádi zhřeší, by měli zpozornět. Vyzkoušejte levnou, hutnou a rychlou placku, která se hodí na oběd i večeři, když nestíháte nebo máte před výplatou.

Každý student zná čínské nudle a nejeden dospělý, když nestíhá, po nich sáhne také. Nemluvě o kocovině, na kterou je polévka z čínských nudlí vyslovený zázrak. My si dnes připravíme placku z čínských nudlí za pár korun.

K přípravě tohoto receptu budete potřebovat 2 balení instantních nudlí, 2 vejce, sůl, papriku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíci olivového oleje a trochu másla. Na obložení pak pár plátků šunky, 80 gramů sýra, jarní cibulku, kečup a hořčici dle chuti.

Čínské nudle zalijte vroucí vodou a odstavte. Do misky vyklepněte dvě vajíčka a přidejte sůl, pepř a papriku podle chuti. Přilijte dvě lžíce sojové omáčky, dvě lžíce vinného octa a lžíci olivového oleje. Rozmíchejte a přisypte nudle, které ve směsi pořádně obalte.

Necháváte máslo mimo lednici? Nebojíte se, že se zkazí? Nudle opékejte na rozpuštěném másle. Zdroj: Profimedia

Nudle opékejte na rozehřátém másle

Na pánvičce rozehřejte máslo, přidejte nudle, rozprostřete je po celé pánvi a opékejte pět minut. Mezitím si nakrájejte plátky šunky, nastrouhejte sýr a nakrájejte cibulku. Poté placku obraťte na druhou stranu.

Na tu opečenou můžete namazat kečup, hořčici, poklást šunkou a posypat nastrouhaným sýrem. Přiklopte pokličkou. Nakrájenou jarní cibulkou posypte až na talíři. Rozkrojte na čtyři dílky a můžete servírovat.

Nudle patří mezi velmi staré potraviny. Byly známé už před 4000 lety. Původ mají sice v Asii, ale název je německý. Říká se, že nudle, anglicky noodle, vznikly z německého slova knödel neboli knedlík.

Nudle s kuřecím masem Nudle můžete udělat i jinak než jen s kuřecím masem. Zdroj: Shutterstock

Instantní nudle se objevily v Japonsku

Když se pak budeme bavit o instantních nudlích, ty se objevily v Japonsku v době druhé světové války a po ní. Bylo málo jídla, čehož využil japonský podnikatel Momofuku Ando, který těmito nudlemi krmil poválečnou populaci. V kůlně na dvoře v Osace vyrobil roku 1958 kuřecí instantní nudle. Nutno podotknout, že jejich chuť se od těch let příliš nezměnila.

O tom, že jsou instantní nudle oblíbené, svědčí i fakt, že se jich denně zkonzumuje na světě 270 milionů porcí. Japonci dokonce tvrdí, že instantní nudle jsou věcí, která měla pro zemi největší přínos ve 20. století. V Japonsku existuje i několik muzeí, které jsou nudlím věnovány.

Na přípravu placky z instantních nudlí se podívejte ve videu:

Zdroj: www.frekvence1.cz, www.flowee.cz, www.recepty.cz

Akční letáky