Zpříjemněte si mrazivou zimu vynikající teplou polévkou z červené čočky. Jedná se o jeden z oblíbených receptů slavného českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Nejenže vás tato pikantní polévka příjemně zahřeje, ale jistě vás překvapí i svou výjimečnou a lahodnou chutí. A navíc je nízkokalorická a lehce stravitelná.

Jak připravuje čočkovou polévku Roman Paulus se podívejte na YouTube videu na kanále Kuchyně Lidlu:

Zdroj: Youtube

Polévka z červené čočky

Vyzkoušejte tentokrát uvařit čočkovou polévku jinak. Vzhledem k tomu, že je z červené čočky, nemusíte si čočku předem namáčet a během pár minut můžete polévku podávat strávníkům. Navíc je díky čerstvým rajčatům a ředkvičkám plná zajímavých chutí a užitečných vitamínů.

Příprava rajčat

Budete potřebovat 2 celá rajčata, která je potřeba nejprve zbavit slupky. Nařízněte je do kříže, posléze spařte ve vroucí vodě a nakonec oloupejte. Pak každé rajče rozřízněte napůl, vydlabejte dužinu, kterou si odložte k dalšímu zpracování a zbylou část nakrájejte nadrobno.

Základ plný chutí

Následně si očistěte 1 velkou cibuli, nakrájejte ji nahrubo a orestujte ji 1 až 2 minuty na olivovém oleji v hrnci. Pak přidejte 2 stroužky česneku nakrájené na plátky, 1 sušenou nadrcenou chilli papričku a restujte další minutu. Následně vmíchejte pokrájená rajčata, 1 lžíci rajského protlaku, 125 g červené čočky a veškeré ingredience zaprašte 1 lžící hladké mouky.

Velké finále

Tento základ zalijte 1 l vody, osolte a opepřete dle chuti a nechte zhruba 15 minut povařit, dokud nebude čočka měkká. Na závěr polévku zlehka rozmixujte, dodejte 250 ml mléka a nechte ještě pár minut povařit.

Jak polévku servírovat

Nejprve vložte do talíře trochu čerstvé pokrájené rajčatové dužiny, přidejte na plátky pokrájenou červenou ředkvičku, zakápněte trochou kvalitního olivového oleje a zalijte čočkovou polévkou. Nakonec dodejte posekanou čerstvou petrželku.

Související články

Zdroje: www.pottenpannen.cz, www.fresh.iprima.cz, www.blog.denishenry.cz