Blíží se léto a vy chcete ušetřit co nejvíce peněz na dovolenou, nebo na nějaké jiné aktivity. Zkrátka a dobře, peníze nerostou na stromech a někdy je zkrátka potřeba si něco nechat na horší časy. Co se kuchyně týče, můžete mít 4 hlavní jídla z pouze 1 kuřete. Všechny jsou naprosto vynikající a vy navíc neskutečně ušetříte.

Video, jak udělat mnoho jídel s pouze 1 kuřetem, najdete na Youtube kanále Pro Home Cooks:

Zdroj: Youtube

4 jídla, 1 kuře

Pokud chcete své peněžence opravdu ulevit, ale zároveň se chcete vydatně najíst, koupit 1 celé kuře je naprosto ideální varianta. Celé kuře je pro 1-2 osoby příliš velké. Ale kupovat jen určité části se zase prodraží. Proto je nejlepší metodou koupit 1 celé kuře, a to následně naporcovat. Tím budete mít 4 části neboli 4 různá jídla.

Nejprve tedy kuře rozdělte na tyto části. Nejprve oddělte stehna a křídla, poté opatrně odřízněte prsa. Pokud uvidíte, že někde přebývá tuk nebo kůže, nevyhazujte je.

Pokud chcete šetřit, pak je důležité umět zužitkovat i tyto části, aby nic nepřišlo nazmar. Rozhodněte se, jakou část chcete připravit. Zbytek je potřeba neprodleně dát do mrazáku.

Jak zpracovat kuřecí kousky

Zde už máte volnou ruku a můžete se vrhnout na vaření. Ideální je danou část kuřete připravovat ze surovin, které máte doma. V lednici se vždy najde nějaká zelenina, ve špajzu zase brambory. Z křídel, krku a skeletu si pro změnu můžete udělat pořádně vydatný a silný kuřecí vývar.

Co se “zbytků” týče, i s těmi se dá velice snadno poradit. Vyhazovat tuk a kůži by bylo plýtvání, které si nemůžeme dovolit. Tyto části můžete využít na vyškvaření kuřecího sádla a škvarků. Ty můžete jíst namazané na chleba, nebo je použít k budoucímu smažení.

Související články

Zdroje: www.apetitonline.cz, www.kucharkaprodceru.cz