Do cuketových bramboráků musíte přidat brambory, protože ty mu dodají křupavost, díky cuketám budou bramboráky šťavnaté. Stejně je však musíte po nastrouhání nechat chvíli odstát a ještě z nich vymačkat přebytečnou vodu. Část mouky lze nahradit ovesnými vločkami, na chuti jim to nijak neublíží, spíš naopak. Bramboráky také můžete smažit na oleji, což je klasika, ale existuje i zdravější způsob, připravit je v troubě. Sice nebudou tak křupavé, ale uděláte něco pro své zdraví. Tak a teď už honem do práce.

Zdroj: Youtube

Křupavé cuketové bramboráky

  • Suroviny:
  • 3 velké brambory
  • 2 větší cukety
  • 7 stroužků česneku
  • 1 malá cibule
  • 100 g gothajského salámu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 3 vejce
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • hrst kmínu
  • hrst majoránky
  • pepř a sůl dle chuti
  • olej na smažení
  • Postup:
  • Brambory, cukety a česnek oloupejte. Cuketu rozkrojte na poloviny a vydlabejte semínka. Poté ji nastrouhejte nahrubo.
  • Brambory a česnek nastrouhejte najemno.
  • Cibulku oloupejte a nakrájejte najemno.
  • Salám nastrouhejte nahrubo.
  • Vše dejte do větší mísy, přidejte petrželku, vejce, 5 lžic mouky, kmín, majoránku, osolte a opepřete. Poté vše dobře zamíchejte.
  • Pokud je těsto řídké, přidejte mouku.
  • Hotové těsto nechte chvíli odpočinout.
  • Na pánvi mezitím rozehřejte olej a následně smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Nechte na ubrousku okapat přebytečný olej a podávejte.

Zdroje:iprima.cz, YouTube