Do cuketových bramboráků musíte přidat brambory, protože ty mu dodají křupavost, díky cuketám budou bramboráky šťavnaté. Stejně je však musíte po nastrouhání nechat chvíli odstát a ještě z nich vymačkat přebytečnou vodu. Část mouky lze nahradit ovesnými vločkami, na chuti jim to nijak neublíží, spíš naopak. Bramboráky také můžete smažit na oleji, což je klasika, ale existuje i zdravější způsob, připravit je v troubě. Sice nebudou tak křupavé, ale uděláte něco pro své zdraví. Tak a teď už honem do práce.
Křupavé cuketové bramboráky
- Suroviny:
- 3 velké brambory
- 2 větší cukety
- 7 stroužků česneku
- 1 malá cibule
- 100 g gothajského salámu
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 3 vejce
- polohrubá mouka dle potřeby
- hrst kmínu
- hrst majoránky
- pepř a sůl dle chuti
- olej na smažení
- Postup:
- Brambory, cukety a česnek oloupejte. Cuketu rozkrojte na poloviny a vydlabejte semínka. Poté ji nastrouhejte nahrubo.
- Brambory a česnek nastrouhejte najemno.
- Cibulku oloupejte a nakrájejte najemno.
- Salám nastrouhejte nahrubo.
- Vše dejte do větší mísy, přidejte petrželku, vejce, 5 lžic mouky, kmín, majoránku, osolte a opepřete. Poté vše dobře zamíchejte.
- Pokud je těsto řídké, přidejte mouku.
- Hotové těsto nechte chvíli odpočinout.
- Na pánvi mezitím rozehřejte olej a následně smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Nechte na ubrousku okapat přebytečný olej a podávejte.