Potřebujeme
- 100 g datlí
- 100 g fíků
- 50 g kandovaného ovoce
- 100 g piškotů
- 3 lžíce meruňkového džemu
- 100 g strouhaného kokosu
- 100 ml pomerančového džusu
Jak na to
Datle, fíky i kandované ovoce pokrájíme na drobné čtverečky.
V jiné misce zalijeme rozdrcené piškoty džusem a necháme asi 15 minut stát. Pak piškoty přidáme k základnímu ovoci, přidáme ještě kokos a vše dobře prohněteme. Hmota musí mít hustou konzistenci.
Na vál rozložíme cukrářský papír a posypeme ho strouhaným kokosem. Hmotu na něm upravíme do válečku o průměru asi 3 cm. Pevně ho zabalíme do alobalu a dáme uležet do chladničky. Krájíme až před konzumací.
Varianta
Potřebujeme
- 150 g piškotů
- 100 g cukru
- 125 g másla
- asi 2 bílky
- 50 g nasekaných ořechů
- 50 g kandovaného ovoce
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíci kakaa
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- případně strouhaný kokos k obalení
Jak na to
Piškoty rozdrtíme válečkem, přidáme k nim ořechy, kandované ovoce a kakao a ochutíme vanilkou.
Směs spojíme rozehřátým máslem a podle drobivosti i bílky a vše dohladka promícháme.
Vyválíme silnější váleček, který můžeme obalit v kokosu, a v alobalu dáme do chladu ztuhnout.