Pomerančový koláč
Zdroj: Profimedia

Smíchejte pomerančový džus a krupici. Vytvoříte základ vynikajícího dezertu

Napadlo by vás někdy smíchat krupici a pomerančový džus? Že ne? Chyba! Díky této kombinaci totiž můžete upéct lahodný a šťavnatý koláč, na kterém si pochutná celá rodina.

Pokud chcete připravit pro své blízké snadný a velmi chutný recept na koláč z několika základních surovin, pak je tento recept právě pro vás. Když ho navíc ozvláštníte čerstvou pomerančovou šťávou, chuť bude dokonalá.

Pomerančová šťáva je ideálním startérem do každého dne, obsahuje totiž velké množství nejlépe vstřebatelného vitamínu C. Obsahuje i vápník, draslík, křemík a kyselinu citronovou. Ta je skvělým antioxidantem, který odstraňuje toxiny z těla. Pomerančová šťáva také posiluje imunitní systém.

Pomerančové slupky nevyhazujte, radši je využijte v domácnosti. Pomerančové slupky nastrouhejte Zdroj: wavebreakmedia / Shutterstock

Pomerančová šťáva zmírňuje celulitidu

Dalším bohatstvím jsou flavonoidy, ty příznivě působí na krevní tlak. Vitamíny B a A zase prospívají pleti a pomerančová šťáva se používá i ke zmírňování projevů celulitidy.

Na skvělý koláč z krupice a pomerančové šťávy budete potřebovat 2 pomeranče, 200-250 gramů krupice, 100 ml rostlinného oleje, sklenici cukru, 50-70 g mouky, čajovou lžičku prášku do pečiva, pomerančovou kůru a cukr moučku.

Vymačkejte do sklenice šťávu ze dvou citrónů a kůru nastrouhejte na jemném struhadle. Připravte si mísu, do které nalijete čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu a vysypete 200-250 gramů krupice. Vše pořádně promíchejte a nechte dvacet minut odpočinout.

Krupicový koláč Krupicový koláč Zdroj: Profimedia

Přišel čas na pomerančovou kůru 

Po určené době přilijte 100 ml rostliného oleje a přisypte sklenici cukru. Dále 50-70 gramů mouky a jedna čajová lžička prášku do pečiva. Nyní už je ten pravý čas na nastrouhanou pomerančovou kůru. Vše důkladně zapracujte, dobře promíchejte.

Formu vystelte pečícím papírem, který potřete rostliným olejem a stejně tak i strany formy. Následně vylijte směs, rozetřete a pečte 40 minut na 170 stupňů. Po vyndání z formy posypte práškovým cukrem.

Na přípravu moučníku z krupice a pomerančové šťávy se podívejte ve videu:

Zdroj: www.medicin.cz, www.kupi.cz, www.mirdo.cz

Akční letáky