Pochutnáte si rádi občas na langoších, ale bývá vám po nich těžko? Pokud nechcete riskovat své zdraví, udělejte si raději tento oblíbený pokrm podomácku. Vyzkoušejte tentokrát recept populárního TV reportéra Ládi Hrušky. Je nejen jednoduchý, ale ve výsledku vás přijde jen na pár korun. A zcela určitě se vyhnete nezdravému smažení ve friťáku či pánvi!
Chcete znát recept na jednoduché a zdravé domácí fit langoše? Podívejte se na YouTube video na kanálu Fit recepty - Lucia Wagnerová:
Dietní langoše podle Ládi Hrušky
Faktem je, že langoše se neřadí mezi zdravé pokrmy a zcela určitě po nich nezhubnete. Tedy platí to hlavně o těch koupených na ulici či tržištích. Často jsou s minimem těsta a plné nasáklého oleje, který je mnohdy i přepálený. Pokud si však připravíte verzi, která je značně odlehčená, nejenže organismus nepříjemně nezatížíte, ale současně si i mnohem víc pochutnáte.
Příprava těsta
Nejprve v míse smíchejte 1 kelímek jogurtu s 2 kelímky hladké mouky, 1 lžičkou prášku do pečiva a stejným množstvím soli. Následně vypracujte rukama hladké těsto a vložte ho na ½ hodiny odpočinout do ledničky.
Tvarujte langoše
Po uplynutí náležité doby těsto vyválejte na lehce pomoučněném vále a skleničkou z něho vykrájejte stejně velká kolečka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 8 až 10 minut do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
Dochucení
Ještě horké langoše potřete utřeným česnekem se solí a trochou olivového oleje. Pak dodejte kvalitní kečup, a nakonec posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Tip na závěr
Langošové těsto můžete také obohatit o nastrouhanou bramboru. Vykynuté bramborové těsto je trochu řidší a můžete tak langoše tvořit přímo na plechu. Stačí ho nalít jednu porci menší naběračky na plech a lehce rozetřít.
Do základu těsta nastrouhejte najemno 1 až 2 uvařené vychladlé brambory. Využít lze i syrovou bramboru, která pomůže těstu těsně před vykynutím, bude totiž vláčnější a nadýchanější.
Zdroje: www.recepty.cz, www.tv.nova.cz, www.dama.cz