Pokud máte v plánu filmový večer s chipsy, ale nechce se vám je jít kupovat, nezoufejte. Můžete si udělat vlastní. Stačí pouze chvilka a paprikový salám. Z něj si můžete udělat dokonalé křupavé chipsy, které nebudou tak drahé, tak slané a nezdravé, jako ty, které se běžně prodávají v supermarketu. A navíc je jejich příprava velice snadná.

Proběhla anketa Receptáře!

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Video recept na křupavé salámové chipsy najdete na Youtube kanále Noreen's Kitchen:

Zdroj: Youtube

Výtečné paprikové chipsy

Jako první si opatřete kus vašeho oblíbeného paprikového salámu. Pokud žádný nenajdete, neztrácejte hlavu. Můžete použít normální salám, a poté jej dochutit paprikovým kořením. Nyní si vezměte pekáč a na něj si připravte dva pečicí papíry, které budou jeden na druhém. Pokud máte k dispozici salám, který je již nakrájený na tenká kolečka, ušetříte si práci. Pokud však máte štangli salámu, nakrájejte ji na velice tenké plátky.

Vyskládejte plátky salámu na pekáč s dvěma pečicími papíry. Pokud se vám kolečka salámu trochu překrývají, vůbec nic se neděje. Nejdůležitější část procesu je dobře rozpálená trouba, proto si ji předehřejte na 205 stupňů Celsia a vložte do ní pekáč se salámy.

Takto pečte 12 minut. Chipsy průběžně kontrolujte, aby se kompletně nespálily. Pokud je vyndáte z trouby a budou mít tmavě hnědou barvu, tak jste uspěli. Nyní si vezměte papírovou utěrku a velice jemně ji přiložte na chipsy, abyste se zbavili přebytečného tuku.

Jednoduché, křupavé a delikátní

Jakmile jste se pomocí utěrky zbavili tuku z chipsů, nechte je na pekáči vychladnout. Čím déle je necháte chladnout, tím budou křupavější. A máte hotovo. Snadné a křupavé salámové chipsy jsou na světě. Ochutnejte, a jestli vám připadají málo slané nebo málo okořeněné, přidejte to, co jim chybí. Tato jednoduchá pochoutka je zároveň skvělá pro lidi s nízkosacharidovou dietou. Dobrou chuť!

Související články

Zdroje: www.studentskakucharka.cz, www.zijemehomemade.cz