Dorty, koláče, cukroví...

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

Käsekuchen – německý tvarohový koláč

Käsekuchen – německý tvarohový koláč

Tvarohový či sýrový (protože technologicky je tvaroh druh sýra připraveného kyselým srážením s dohřevem a tedy se mezi sýry řadí) je velmi starý moučník. V antickém Řecku se používal jako svatební koláč a sladil se medem. Podle některých legend byl také podáván sportovcům na olympijských hrách pro doplnění energie. Více...

Velikonoční očista devíti bylinami

Velikonoční očista devíti bylinami

Dobové recepty na velikonoční pokrmy vedle jiného dokládají, že svého času bývala jarní očista organismu docela běžná a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí. Některá jídla jako nádivky nebo zelené polévky měly obsahovat aspoň devět bylin. Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další. Více...

Britské Velikonoce: Šachovnicový Battenberg a bochánky cross buns

Britské Velikonoce: Šachovnicový Battenberg a bochánky cross buns

Velikonoční svátky máme spjaté se spoustou dobrého jídla, na které se těší nejen ti, kteří poctivě drželi čtyřicetidenní půst. Zkuste si je letos zpestřit sladkostmi, jaké se podávají na britských ostrovech. Více...

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční beránek upomíná na poslední večer před odchodem Židů z Egypta a na obětované mladé beránky. Beránek se stal součástí večeře o svátku Pesach, kdy se jedl pečený s nekvašeným chlebem a hořkými bylinami. Více...

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Veselé velikonoční vaření: zaječí lívance, mrkvičkové tousty a muffiny

Vyzkoušejte lahodné recepty inspirované velikonoční náladou, třeba zaječí lívance, mrkvičkové tousty nebo ušatý pribináček. Jejich příprava bude bavit vás i děti a chutnat budou všem. Více...

Ricotta není obyčejný sýr: cannelloni, gnocchi i nadýchaný koláč

Ricotta není obyčejný sýr: cannelloni, gnocchi i nadýchaný koláč

Pokud jste italský sýr připomínající tvaroh dodnes zatím míjeli bez povšimnutí, udělejte změnu – s pár kelímky vykouzlíte výborný oběd, lehkou večeři i nadýchaný dezert. Více...

Velikonoce 2018: volné dny, recepty, tradice i dekorace

Velikonoce 2018: volné dny, recepty, tradice i dekorace

I letos pro vás připravujeme články s inspirací pro velikonoční vaření, pečení i tvoření. Ale už teď můžete využít desítky receptů a nápadů, které archiv našeho webu nabízí. Více...

Velikonoční pečení: mandlový beránek a mazanec s kysanou smetanou

Velikonoční pečení: mandlový beránek a mazanec s kysanou smetanou

Ty nejlepší recepty si mezi sebou předávají přátelé, sousedé a také čtenáři. Vyzkoušejte vybrané recepty na velikonoční dobroty, které čtenáři Receptáře poslali do redakce, aby se podělili s ostatními. Více...

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

S džemem, se skořicí, nebo s tvarohem? Nebo snad naslano? Tenké smažené těsto někdo roluje, jiný skládá na čtvrtky, zbožňují je ale všichni. Jak si ale dopřávat, aniž byste tolik hřešili? Podívejte se na 4 recepty, které jsou zdravější verzí klasických palačinek. Více...

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?
Maso a přílohy
27. 2. 2018

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?

Studujete pečlivě drobná písmena na obalech potravin a děsí vás éčka? Proč se vůbec do potravin přidávají? Je potřeba řešit škodlivost látek přidávaných do potravin nebo je to přeceňované riziko? A jaké potraviny prospějí zdraví nejvíce? Více...

Větrník s karamelovým krémem hravě zvládnete i doma

Větrník s karamelovým krémem hravě zvládnete i doma

Nadýchané těsto s jemným šlehačkovým krémem a pořádnou vrstvou karamelu – aneb když hřešit, tak pořádně. Nemějte obavu z jeho přípravy, podle našeho receptu „vystřihnete“ větrník, o jaký byste v cukrárnách jen těžko zavadili. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS