Dýňový cheesecake s máslovými sušenkami a jemným dotekem rumu je ideálním dezertem pro ty, kdo hledají pravý podzimní dezert.

Podívejte se na video recept z tvorby YT kanálu Pavel Berky – Dýňový cheesecake.

Zdroj: Youtube

Začněte přípravou základu z máslových sušenek. Rozdrobte je na jemnou drť, smíchejte je s rozpuštěným máslem, až vznikne vlhká, ale pevná hmota. Tu pak rovnoměrně rozprostřete na dno formy a důkladně přitlačte. Dejte na pár minut do trouby, dokud základ nezezlátne a nezpevní se.

Náplň cheesecaku je z dýňového pyré, které připravíte z upečené a rozmixované dýně. Pyré svařte spolu se smetanou, přidejte po vychladnutí krémový sýr, cukr a špetku rumu, který náplni dodá jemný a hřejivý podtón. Nakonec do směsi jemně vmíchejte vyšlehanou šlehačku, aby náplň byla nadýchanější a krémovější. Směs důkladně promíchejte, aby vznikl hladký krém.

Jakmile máte krém připravený, nalijte ho na základ ze sušenek a rovnoměrně ho rozprostřete. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici alespoň několik hodin, ideálně přes noc.

Na ozdobu můžete použít šlehačku, kousky dýně nebo dokonce drobné kousky máslových sušenek, které vytvoří krásný vizuální efekt.

Související články

Zdroj: fresh.iprima.cz