Pokud si chcete připravit chutný a ekonomicky nenáročný recept, sáhněte po tom na falešnou pizzu podle Zdeňka Pohlreicha. Nejen, že si pochutnáte, ale také budete překvapení, jak je příprava rychlá a snadná.

Základem falešné pizzy podle Pohlreicha je listové těsto. Kromě něj budete ještě potřebovat šunku, rajčata, mozzarellu a špenát. Vždy dbejte na to, aby suroviny byly čerstvé a kvalitní. Pohlreich například upozorňuje, že ne každé listové těsto je stejné. Jedno obsahuje máslo a jiné tuk, vyberte vždy to s máslem.

Veškeré suroviny by měly být kvalitní a čerstvé

Následně stačí těsto rozválet na pláty a z nich vykrojit dva kruhy. Pomoci si můžete například koláčovou formou. Stejně ji budete potřebovat. Pokud máte formu s vyndavacím dnem, je to lepší, pizza vám půjde lépe vyklopit.

Vymažte formu na koláč máslem a špenát krátce orestujte na másle s česnekem. Připravte si studené suroviny a začněte vrstvit.

Na dno formy dejte vykrojený kruh listového těsta, na něj položte šunku, na ní na kolečka nakrájená rajčata s mozzarellou a do posledního patra přijde špenát. Všechny patra samozřejmě nezapomeňte osolit.

Špenátem nešetřete, jde o velmi zdravou zeleninu, která dodá tělu vitaminu C a také velké množství draslíku, mědi, železa, hořčíku, manganu či vlákniny.

Vezměte druhý vykrojený plát těsta, přiložte ho na špenát a přitlačte, ať všechny vrstvy přilehnou. Pro zlatavou barvu potřete listové těsto rozšlehaným vajíčkem a posypejte sezamovým semínkem.

Nezapomeňte na chutný salátek se zálivkou

Než dáte koláč do trouby, těsto propíchejte vidličkou. Na falešné pizze je totiž velké množství surovin, které pouští vodu, tak aby se mohla odpařovat. Následně vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte pětadvacet minut.

Aby falešná pizza nebyla jen tak obyčejná, Pohlreich k ní připravuje i chutný salátek z nasekaných rajčat, vinného octa, bylinek, soli, pepře a oleje. Dresing nalijte na směs polníčku a rukoly. Poté hned servírujte, ať je salátek čerstvý.

Zdroj: www.iprima.cz, www.idnes.cz, www.extra.cz