Každý pokrm, dokonce i zdánlivě jednoduchý sendvič, vyžaduje specifickou péči a pozornost, aby se proměnil v opravdový kulinářský zážitek. Případ Fitness sendviče je toho dokonalým příkladem.
Tento recept, který balancuje mezi nutriční hodnotou a bohatými chutěmi, demonstruje, jak záležitosti, jako je výběr kvalitních surovin, pečlivá příprava a promyšlené skládání, transformují běžný sendvič na lahodnou specialitu.
Podívejte se na video recept YT kanálu FTV Prima z jejich série: Šéfem za pár minut: Chutný, rychlý, jednoduchý: Krůtí sendvič s domácí majonézou.
Na Fitness sendvič budete potřebovat:
- 3 ks (75 g) celozrnného toastového chleba
- 1 menší steak z kuřecího nebo krůtího prsa nebo stehna (80 g)
- 1 vejce (45 g)
- 1 plátek eidamu 30% nebo jiného sýru (20 g)
- 1 lžička křenu (10 g)
- 4 plátky rajčete (20 g)
- 4 plátky salátové okurky nebo cukety (20 g)
- Lístky salátu podle vlastní chuti
- Sůl, pepř
- Řepkový olej ve spreji (3 ml)
Jak na to:
1. Nejprve maso osolíme, opepříme a na pár kapek řepkového oleje opečeme z obou stran dozlatova.
2. Zároveň si na pánvi připravíme volské oko. Jakmile bude téměř hotové, obrátíme, aby byl žloutek zpevněný. Máte-li rádi vejce natvrdo, klidně ho použijte místo volského oka.
3. Chleby dejte opéct do topinkovače a mezitím si nakrájejte rajče a okurku na plátky.
4. První toast potřeme křenem, poklademe lístky salátu, plátky rajčete a volské oko. Druhý toast také potřeme křenem, přidáme salát, opečené maso a sýr. Mezi tyto dva chleby dáme ještě jeden toust, aby nám vznikla dvě patra.
5. Sendvič pevně spojíme špejlí z každé strany, abychom udržely vše pěkně dohromady a podle chuti ho přepůlíme nebo rozčtvrtíme.
Aby byl zážitek kompletní, podávejte s batátovými chipsy nebo hranolkami. Příprava zabere asi 15 minut, vaření dalších 15 minut a vykouzlíte dvě porce plné chuti a energie. Dobrou chuť!
Zdeněk Pohlreich je významný český šéfkuchař, restauratér a televizní osobnost, který se proslavil svým přístupem k vaření a gastronomii. Jeho jméno je synonymem pro kvalitu, inovaci a bezkompromisní přístup k surovinám i přípravě jídla.
Pohlreich je známý především díky své účasti v televizních pořadech jako byl Ano, šéfe! na FTV Prima, kde navštěvoval různé restaurace po celé České republice a pomáhal jim zlepšit jejich služby a kulinářské dovednosti. Jeho vášeň pro gastronomii a schopnost předávat své znalosti dále také přispěly k popularizaci moderní české kuchyně a vzbudily zájem o kvalitní stravování mezi širokou veřejností.
Zdroj: bajolafit.cz