Omrzely vás již klasické grilovačky se steaky? Pak je čas udělat změnu a vyzkoušet něco nového. Zkuste specialitu maďarské kuchyně, která se pyšní bohatou paletou chutí a vůní. Připravte hostinu, která zaručeně potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Chcete se dozvědět, jak správně grilovat papriky podle šéfkuchaře Romana Pauluse? Podívejte se na toto YouTube video na kanálu Kuchyně Lidlu:

Zdroj: Youtube

Maďarské grilování

Na grilu nemusíte opékat jen flákoty masa, stejný úspěch jistě sklidíte i s grilovanou zeleninou. A obzvlášť, když ji doplníte dalšími ingrediencemi s výrazným apetitem. Dokonalou volbou jsou papriky, které jsou k naplnění jako stvořené! Pojďte na to jako Maďaři, kteří se nebrání i „ostré“ chuti.

Grilované papriky

Papriky jsou na grilování naprosto skvělou zeleninou a lze je připravit na mnoho různých způsobů. Dají se podávat samotné s dipem, olivovým olejem a bagetkou, ale můžete je přidat i do čerstvých zeleninových salátů. Anebo je před samotným grilováním naplnit.

Jaké papriky použít

K přípravě grilovaných paprik se nejlépe hodí co nejvíc baculaté druhy, které máte momentálně k dispozici. Čím bude větší, tím se vám bude lépe plnit a vejde se do ní i více náplně. Pokud chcete mít jídlo i barevně zajímavé, použijte papriky různých odstínů.

Jak papriky připravit

Nejprve papriky řádně omyjte a pak je zbavte jádřince a veškerých semínek. Vytvoříte si tak místo na suroviny, které budete do zeleniny vkládat.

Možnosti náplně

Pokud rádi improvizujete, můžete využít metodu předem důkladně promyšleného plánu „co dům dal“. Použité suroviny by se však měly vždy chuťově doplňovat. Lze použít jakoukoliv uzeninu, různé druhy sýra, ale i tvaroh s bylinkami. Bujné fantazii se meze určitě nekladou.

Recept na grilované plněné papriky

Podle tohoto maďarského receptu budete k naplnění 4 až 8 paprik potřebovat 4 pikantní klobásy s čedarem, které si pokrájejte na špalíčky. Také si nakrájejte na menší kousky i 200 g žampionů, jež můžete předem naložit ve směsi oleje a oblíbeného grilovacího koření. Skvělé chuti však dosáhnete i pouhým jejich osolením. Všechny připravené ingredience postupně naplňte do každé papriky a ogrilujte je na předem rozpáleném grilu. Před podáváním z nich můžete odstranit opečenou slupku, ale není to zcela nutné.

Související články

Zdroje: www.zena-in.cz, www.toprecepty.cz, www.jaktak.cz