Houby chutnají i v bramboráku
Vychutnejte si oblíbené houby v chutné kombinaci s bramborami. Na přípravu této delikatesy není třeba mnoho. Nachystejte si zhruba 400 g čerstvých hub, dobré jsou hříbky, ale samozřejmě můžete použít i docela jiné houby, jako masáky, václavky, lišky nebo křemenáče. Jen příliš jemné žampiony se na tento pokrm příliš nehodí.
Podívejte se, jak jednoduchá je příprava houbových bramboráků v tomto krátkém videu:
Jak udělat jednoduché houbové bramboráky?
Začněte tím, že si připravíte napřed houby. Pokud byste je chtěli rovnou přidat do těsta, nebyly by houby dostatečně tepelně zpracované a ani příliš chutné. Proto je napřed nakrájejte na kousky a osmahněte na sádle nebo oleji.
Houbové bramboráky budete mít raz dva!
Těsto přichystejte z 350 g brambor, které nastrouháte na jemném struhadle. Přidejte vejce, nebo jen bílek, a dobře promíchejte. Abyste nepřebili chuť hub, dochuťte směs jen špetkou kmínu, soli, pepře a majoránky. Podle potřeby přidejte až 3 lžičky hladké mouky.
Související články
Do směsi vmíchejte houby, až když vychladnou. Opět dobře promíchejte a může se smažit! Na téměř suché pánvi smažte malé bramboráčky z obou stran do zlatova.
Houbové bramboráčky jsou skvělé samy o sobě, ale můžete je mít také jako přílohu k rustikálnějším jídlům, jako jsou guláše či různá masa.
Zdroje: srecepty.cz, femina.cz