Panenské hřiby

  • 500 g bílých hřibů
  • 400 g hovězí svíčkové nebo vepřové panenky
  • 100 ml přírodního vína
  • 125 ml smetany
  • kostku masoxu
  • ocet
  • olej
  • máslo
  • sůl

Hřiby nakrájíme na velké kousky a opečeme je na másle. Přidáme nakrájenou cibuli, pár kapek octa, sůl a podusíme.

Mezitím na oleji opečeme plátky masa, vyjmeme je z pánve a vložíme je do teplé trouby.

Do šťávy vypečené z masa přilijeme bílé víno, smetanu a přidáme kostku masoxu. Chvíli povaříme, přidáme podušené houby a opečené maso. Vše necháme ve šťávě prohřát.

Hotový pokrm podáváme s vařenými těstovinami nebo s knedlíky.

Křemenáč nebývá červivý