K přípravě polévky potřebujete:

6 lžic slunečnicového oleje, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, ¼ středního celeru, 2 hrnky vařeného hrachu, vodu, majoránku, pažitku a sůl. Toto množství surovin vystačí na deset porcí polévky.

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidejte nakrájený celer s plátky česneku ze dvou stroužků. Vše krátce opečte, zalijte vodou, přidejte vařený hrách a půl hodiny provařte. Následně vše rozmixujte, dochuťte stroužkem česneku, soli, majoránkou a dozdobte pažitkou.

Vylepšete si polévku

Pokud chcete polévku ještě vylepšit vyrobte si k nim lahodné sýrové měšce.

K jejich výrobě potřebujete: 200 g listového těsta, 120 g sýru feta,1 svazek bazalky,1 vajíčko,20 g sezamových semínek a pepř.

Bazalku nasekejte a zamíchejte ji společně s pepřem do nastrouhaného sýru feta. Listové těsto rozválejte na cca 3mm tenký plátek, který nakrájejte na čtverečky o hraně 10cm, okraje každého čtverečku potřete rozmíchaným vajíčkem. Následně naplňte listové čtverečky sýrovou směsí ze kterých vytvořte měšce. Hotové měšce potřete vajíčkem a posypte sezamovým semínkem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Měšce podávejte k polévce jako pečivo nebo je vkládájte těsně před podáváním přímo do polévky.