obrázek z archivu ireceptar.cz

Hříbečky z ořechů a mandlí

Spařené drcené loupané mandle a cukr v poměru 1:1 jsou základem marcipánu. Jeho domácí přípravu usnadní bílek. Hmota se dobře barví a modeluje, mandle se dokonce dají nahradit ořechy. Materiál jako stvořený pro radovánky s nepečeným cukrovím.

Do marcipánu patří mandle, ale také strouhané ořechy vytvoří s cukrem a bílkem tvárnou hmotu. Vymodelovat z ní můžete například sladké hříbky.

Potřebujeme

  • 200 g jemně nastrouhaných mandlí nebo ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 1–2 bílky
  • 30 g čokolády

Jak na to

Na válu zpracujeme ořechy nebo mandle s cukrem a bílky až bude hmota hladká a pevná. Hmotu rozdělíme na tři části.

cukroví ve tvaru hříbkůcukroví ve tvaru hříbkůAutor: Archiv ireceptar.cz

Do první přidáme jemně nastrouhanou čokoládu a dobře prohněteme – z této části pak budeme tvarovat hlavičky hříbků.

Ze zbylých dvou dílů bílého těsta tvarujeme nožičky houbiček.

Hlavičky přilepíme ke spodní části bílkem. Kloboučky můžeme ještě posypat kakaovým práškem. Necháme zaschnout.