Zdroje: toprecepty.cz, fresh.iprima.cz, vareni.cz

Pečení dezertů je pro mnoho hospodyněk noční můrou. Příprava buchet, koláčů a jiných dobrot totiž spočívá ve správném poměru surovin a bez pomoci kuchyňské váhy se často i mistr tesař utne.

Místo nadýchané buchty potom vyhazujeme nevzhlednou hmotu, která má do poživatelnosti daleko. Přitom ale existují recepty, kde vám bude jako měrka sloužit obyčejný hrníček.

Pojďte vyzkoušet tradiční hrníčkový perník, který vás svou chutí vrátí do dětských let.

Budete potřebovat:

Na těsto:

* 2 hrnky hladké mouky

* 1 hrnek cukru

* 1 hrnek mléka

* 1/2 hrnku oleje

* 1 vejce

* 1 kypřící prášek do perníku

* 1 vanilkový cukr

* 2 lžíce kakaa

* nasekané ořechy (nemusí být)

Na vymazání a vysypání plechu:

* tuk

* hrubá mouka

Na dozdobení:

* čokoládová poleva

* marmeláda

* strouhaný kokos

Postup:

Ze všech surovin smíchejte v míse těsto, které vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech. (Jako alternativu můžete plech vyložit pečícím papírem)

Směs pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řiďte se ale raději zkušenostmi s vlastní troubou. Dopečený perník poznáte tak, že do něj píchnete dřevěnou špejli a nebude se vám na ni lepit těsto.

Hotový perník rozřízněte, pomažte ve vrstvách marmeládou a vrch polijte čokoládou a posypte kokosem. Přejeme vám dobrou chuť!